Миливојевић: Селектор лаже

Досадашњи репрезентативац Србије и капитен енглеског Кристал Паласа Лука Миливојевић огласио се поводом оптужби да је са још неколицином играча припремао "пуч" у националном тиму током Мундијала у Русији.
Luka Milivojevic/FSS
Фото: Luka Milivojevic/FSS

Он је оптужио је селектора Србије Младена Крстајића да је изнео лажи и измишљотине у јавност.

Наиме, Крстајић је у понедељак потврдио речи свог помоћника Милана Обрадовића да су Миливојевић и његов агент Фаљи Рамадани покушали да изведу "пуч" у репрезентацији током Светског првенства у Русији.

Обрадовић је ово изјавио након што је Миливојевић јавно критиковао Крстајића због одлука које је доносио на Мундијалу, пре свега у кључном мечу са Швајцарском у којем је Србија изгубила 2:1 после преокрета и тиме практично остала без шанси да се пласира у осмину финала.

Миливојевића је у тој утакмици заменио Немања Радоњић, док није ни играо у последњем колу против Бразила.

Миливојевићево писано обраћање преносимо у целини:

"Поводом тешких измишљотина и лажи од стране селектора и помоћника у вези са мном осетио сам потребу да се јавно огласим. Тешко је ишта рећи кад о вама такве лажи износе они који би први требало да вас заштите и пруже подршку. Сујета? Или можда нешто друго? Све то само зато што сам изнео своје мишљење после једне утакмице на СП.

Дан после утакмице са Швајцарском на позив селектора дошао сам на састанак где је био цео стручни штаб рекао сам свима у лице шта сам имао. О тактици и самом току утакмице против Швајцарске.

Исти дан смо ми играчи направили састанак у вези са поразом од Швајцарске где сам их обавестио о мом састанку са стручним штабом. Морам рећи да смо сви били самокритични и износили своја мишљења о поразу и шта је могло боље.

После тог пораза ништа није било исто.

Након последњег тренинга пред утакмицу са Бразилом нас десетак играча који смо највише играли до тада направили смо састанак са селектором, а повод је био што селектор није уигравао екипу за Бразил.

Самим тим нисмо знали ни тим који треба да почне утакмицу што је био преседан. Тим смо сазнали буквално неколико сати пред утакмицу!

Желим да потврдим речи својих саиграча да је атмосфера међу нама играчима на СП била феноменална и да било каквих сукоба и проблема унутар екипе није било.

Желим саиграчима много среће и успеха у Лиги нација.

Највећа част од када играм фудбал ми је било играње за своју земљу, али у оваквим околностима је боље што не сарађујем са оваквим људима који су спремни на најниже ударце и најгнусније лажи.

Нисам имао намеру да се оглашавам јер су ово ствари које се држе унутар тима. али посто ме вуку за језик и провоцирају лажима онда сам решио да са свима вама поделим истину и чињенице!", саопштио је Миливојевић путем Инстаграма.

Србија у петак гостује Литванији на премијери Лиге нација, а у понедељак дочекује Румунију на стадиону Партизана.

Осим Миливојевића, од играча који су били у екипи на Мундијалу, у актуелном саставу "Орлова" нема бившег капитена Бранислава Ивановића и дугогодишњег првог голмана Владимира Стојковића.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести