Милојевић: Фокус на дербију против Војводине

Звезда је изборила две лагане победе у размаку од три дана против Вождовца и Борца и то са „шареним“ шареним саставимама што је доказ ширине квалитета играчког кадра, барем на домаћој сцени. Следи нови испит, далеко озбиљнији, мегдан са фудбалерима Војводине.
Vladan Milojevic
Фото: FoNet

„Довољно је рећи да нас очекује дерби меч, што аутоматски доноси посебан режим припрема за важан дуел против одличног противника. Војводина бележи добре резултате без обзира на унутрашње проблеме, који се не осећају на терену. Имају квалитетне играче, па очекујем лепу представу у којој ћемо дати све од себе и уз подршку навијача потрудити се да победимо“, истакао је тренер Београђана Владан Милојевић.

Ретко је Звезда везала ове сезоне две утакмице у истом саставу због пребукираног календара. Ко ће добити прилику против Новосађана, неизвесно је.

„Нећемо да потенцирамо причу о умору који постоји. Не само физички, већ више психолошки који ипак мора да се контролише. Битно је да нема повређених играча, а последњи тренинг ће отклонити одређене дилеме око састава“, загонетан је тренер Милојевић у погледу кадровских решења.

Црвено – бели су на лидерској позицији, бодовна предност у односу на пратиоце, посебно Партизан се увећава и сада износи пет поена.

„Знам да ће звучати препотентно, али мени је најбитнији мој тим, гледамо наша посла, желимо да радимо и напредујемо. Не радујемо се претерано, првенство је дуго, хоћемо да задржимо ниво квалитета игре и дисциплине. Црта се подвлачи на крају сезоне“, објаснио је Милојевић.

Има разлога за задовољство стратег Београђана, а посебно се потенцира чињеница да је екипа у девет утакмица у Лиги остварила осам победа и један реми уз гол разлику 22:1. По тим статистичким параметрима ова генерација са само једним примљеним голом улази у анале клуба.

„Мислим да је то продукт онога што радимо на тренинзима. Тешко је упоређивати генерације, јер су оне претходне оставиле много тога што треба да се стигне. Мене радује што су момци од старта прихватили начин и стил игре, што свако дисциплиновано обавља задатке у оба правца што савремени фудбал изискује. Фокусирани су на оно што раде, пуно се труде, некада је то довољно за резултат, други пут не“, констатовао је Милојевић.

Има Звезда у тиму пуно адута, али свакако да је ударна игла Боаћи који је у Чачку пробио лед у првенству.

„Голгетери живе за погодке и они им доносе самопоуздање. Мени као тренеру, некад одређени потез или асистенција можда чак и више значе. Примера ради Боаћијево додавање Милићу за водећи гол. Нападачи у мојој филозофији игре пуно раде, а голови су круна и плод целог колектива“, закључио је тренер црвено белих Владан Милојевић.

Нема дилеме Канга и другови желе пуном снагом да одиграју дерби, наставе победнички низ и ухвате прави залет за следећи меч у ЛЕ против Келна.

Утакмица се игра сутра на стадиноу “Рајко Митић” у Београд од 17 часова.

З. Рангелов 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести