Милојевић: Играм да бих победио, опет сам срећник...

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је поносан на нови велики успех и други пласман у Лигу шампиона у низу.
zvezda, tanjug
Фото: TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb

Звезда је ремизирала са Јанг Бојсом (1:1) у Београду и прошла због правила гола у гостима из Берна (2:2).

"Поносан сам, направљен је леп успех и остварен велики циљ. Од првог дана припрема смо имали велику жељу да поновимо прошлогодишње искуство. Знали смо да није лако, али у животу ништа није лако. Бог нас је наградио да поново будемо учесници ЛШ и то је фантастичан успех за играче пре свих, а онда и клуб", рекао је Милојевић синоћ на конференцији за медије после утакмице.

Он је додао да је добра ствар што ће у Београд поново доћи највећи европски клубови да, како је нагласио, виде леп град и упознају српску традицију.

"Избацили смо јако доброг противника, није нас изненадио и остаће запамћен резултат да смо ушли у историју. Пуно смо респектовали Јанг Бојс, не сусрећемо се са тако брзим играчима, постоји страх да се не погреши. Ипак, на полувремену смо прицали да се опустимо и изгледало је много боље у наставку", казао је тренер фудбалера Црвене звезде.

Фото: Танјуг (Видео)

Милојевић је задржао перфектан скор у квалификацијама из 12 двомеча у протекле три године колико је на клупи Црвене звезде.

"Увек може да се гледа када се подвуче црта. Садашњост је кратковида, тек после неког времена моћи ће да се гледа трезвеније. Не желимо да размишљамо на такав начин. Лепо је што се све то издогађало, али чим прође еуфорија долази већи притисак и дижу се границе", навео је он.

Подсетио је на речи пријатеља, којег није именовао.

"Играм да бих победио, не да бих играо, то ми је пријатељ рекао. И вечерас смо имали среће, они који нас не воле рећи ће то. Такав сам срећник...Мора све по мало да се има", закључио је Милојевић у помало ироничном тону.

Његов колега из Јанг Бојса Ђерард Сеоане честитао је Црвеној звезди на пласману у Лигу шампиона.

"Враћамо се кући разочарани, имали смо осећај да смо били боља екипа у два меча. Жао нам је што смо испали без пораза, заслужили смо више, можда гол више, али у фудбалу се игра одбрана и напад", рекао је Сеоане, који је признао да више жали за шансама из Берна.

Јованчић: Велики успех што две године за редом играмо ЛШ

Везни фудбалер Црвене звезде Душан Јованчић рекао је да пласман у групну фазу Лиге шампиона другу годину за редом велики успех.

Фото: Tanjug/Video, arhiva

Црвено-бели синоћ су у реваншу одиграли нерешено против Јанг Бојса (1:1), али су захваљујићи резултату из првог меча (2:2) обезбедили јесен у ЛШ.

"Мислим да смо одиграли тактички утакмицу, неутралисали њихове физичке предност, брзину и снагу. Атмосфера је била невероватна, све је било сјајно. Велики успех што две године за редом играмо Лигу шампиона, а три Европу", рекао је Јованчевић новинарима после меча.

Један од најбољих играча на реванш мечу против Јанг Бојса упитан је и да ли би поново волео да добије сличну групу као прошле сезоне, када су црвено-бели у групној фази играли против Ливерпула, Наполија и Пари Сен Жермена.

"Са једне стране бих волео, а с друге не бих. Нисам ни размишљао, нека буде како буде", закључио је Јованчевић.

Вукановић: Нећу заборавити гол, дрес чувам до краја живота

Фудбалер Црвене звезде Алекса Вукановић, стрелац гола вредног пласмана у Лигу шампиона против Јанг Бојса (1:1), изјавио је да никада неће заборавити ту ноћ и да ће дрес сачувати за успомену.

Вукановић је погодио главом за вођство црвено-белих у 59. минуту на асистенцију Милана Родића, гости из Берна успели су да изједначе у 82. аутоголом Мохамеда Ел Фардуа Бена, али је такав резултат био довољан Звезди за друго узастопно место у елити.

"Утакмицу је одлуцила наша слога на терену и феноменални навијачи. Сигурно је да без њих не бисмо овако изгледали на терену. Били су наш 12. играч и то нам је дало још већу снагу да остваримо пролаз", рекао је Вукановић после утакмице.

Према његовим речима, екипу је пореметио гол Јанг Бојса у финишу, али је све испало како треба на крају.

"Ушли смо у Лигу шампиона и то је најбитније. Несвесно смо се повукли, али смо остварили реми који нас је одвео у групну фазу. Сигурно овај гол никада нећу заборавити и дрес са овог меца чуваћу до краја живота".

Вукановић је веома емотивно прославио гол, испоставиће се који је донео Звезди место међу 32 најбоља тима на "Старом континенту".

"Не знам ни сам шта ми је пролазило кроз главу у том тренутку. Кренуо сам да трчим ка нашим навијачима и онда су ме саиграчи сустигли и то је сигурно један од најлепших тренутака моје каријери", закључио је Вукановић.

Марин: Србија и Црвена звезда заслужују ЛШ

Капитен фудбалера Црвене звезде Марко Марин, после пласмана у Лигу шампиона, изјавио је да клуб и цела Србија заслужују место у елитном такмичењу.

"Овај стадион, ови навијачи, ова држава цела је заслужила да Црвена звезда игра Лигу шампиона. Да највеће екипе дођу на наш стадион. Дали смо све од себе, Лига шампиона је била стални фокус. Ето, испунили смо то", рекао је Марин за РТС.

Фото: Tanjug/D.Goll, arhiva

Како је нагласио, било је тешко играти против Јанг Бојса (1:1) у Београду исто као у Берну (2:2).

"Нисмо ни очекивали да ћемо имати лаку партију. Тактички смо одиграли добро прво полувреме, не знам да ли су имали једну шансу. Борили смо се и чекали смо нашу шансу. Фантастичан гол смо дали, после спринта преко пола терена. Заслужено. Имали су фазу у другом полувремену, где смо се обранили. Тако се улази у Лигу шампиона", закључио је Марин.

Жреб за Лигу шампиона на програму је у четвртак у Монаку од 18 сати.

Фудбалери Звезде у борбеном возилу од стадиона до Аутокомандe

Фудбалери Црвене звезде, после утакмице против Јанг Бојса, борбеним возилом провозали су се ноћас од стадиона "Рајко Митић" до Аутокоманде и назад, бучно прослављајући са навијачима пласман у елитно такмичење другу годину за редом.

Фото: FoNet

Играчи су се провозали на борбеном возилу са таблицама Црвене звезде уз песму и ватромет, који су користили из возила.

Фото: FoNet
Фото: FoNet

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести