Милојевић: Искушења су неопходна, извукли смо поуке

БЕОГРАД: Тренер Црвене звезде Владан Милојевић каже да је гостовање Напретку у 11. колу Суперлиге једно од најтежих у првенству и да очекује добар фудбал и амбијент у Крушевцу.
Milojević Vladan/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Милојевић Владан

"Очекује нас гостовање из домена најтежих у Суперлиги. Имам само речи хвале за Напредак као клуб и Крушевац као град у коме влада локал патриотизам. На гостовањима је атмосфера увек јако узаврела. Без обзира на неколико лошијих партија, игра Напретка коју смо видели је на завидном, високом нивоу. Имају талентоване, веома брзе играче, зна се тачно ко шта ради на терену. Управо зато нас очекује тежак меч", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре на стадиону" Рајко Митић".

Он је открио да неколико играча има вирус и да је Хосе Алберто Кањас неизвестан због повреде, као и да се враћа у конкуренцију Милан Павков.

"Доста смо се истрошили након сусрета са Олимпијакосом, али ћемо се без сумње добро спремити и пружићемо добру партију сутра. У Крушевцу је увек лепо играти, леп је термин, недеља поподне, тако да позивам навијаче, посебно наше Делије, да дођу у што већем броју. У последње време заиста су интересантни мечеви између напретка и Црвене звезде, тако да верујем да ће уживати".

Милојевић је причао и о претходном периоду после пораза у вечитом дербију од Партизана (2:0).

"Увукао се немир у наше редове, не можете у сваком тренутку у животу све да имате. У животу гледам на ствари тако да проблеми не постоје, постоје само искушења. Ми смо били на озбиљном искушењу, али увек када се тако нешто деси постоји озбиљан разлог за то. Када год се не што лоше деси тако је требало да буде. Ако можете да извучете поуку из тога одлично, а ако не онда сте у проблему. Доста смо поука извукли, идемо даље. Сви бисмо волели да све иде како треба, али некада су и у спорту и у животу искушења неопходна, како бисте могли да извучете поуке".

За Раџива ван Ла Пару је рекао да има пуно поверења у њега и да је потребно стрпљење.

"Црвена звезда је изузетно захтеван клуб и очекивања су јако велика. Ван Ла Пара је дошао на крају прелазног рока, ми смо га скаутирали и гледали. Овде људи сматрају да ако играте фудбале можете истог тренутка да се снађете, јер свуда се игра фудбал. Ипак, није све исто. Нови је амбијент, нема времена за прилагођавање и ако се не деси да неки играч не одигра одмах одлично настају проблеми у медијима. То нам се десило и прошле године крајем прелазног рока када смо имали тешке утакмице у Лиги шампиона, уследио је и вечити дерби, неки играчи нису одиграли на свом нивоу и одмах је испало да смо промашили са куповином. Много рано доносимо закључке, хајде да дамо играчима мало више простора и времена да се прилагоде", закључио је.

Утакмица између Напретка и Црвене звезде игра се сутра од 16 сати у Крушевцу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести