Милојевић: Морамо да учимо из грешака

МИНХЕН: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић, после пораза од Бајерна на старту Лиге шампиона, изјавио је да је екипа направила недопустиве грешке за висок ниво и да ће морати из њих да учи.
milojevic, fk crvena zvezda
Фото: Владан Милојевић, фото: ФК Црвена звезда

"Честитам играчима Бајерна на победи, такође и мојима на доброј игри. Знали смо шта нас очекује, дошли смо великом Бајерну, претенденту да освоји ЛШ. Велико искуство за нас што смо играли на Алијанц арени. Нисмо се уплашили, покушали смо да их онемогућимо и да сузимо просторе, са транзицијом и да угрозимо. Није нам успевала боља циркулација у средини, лако смо губили лопте. У другом делу смо неке ствари исправили, пробали смо кроз посед да нападнемо њихову задњу линију", рекао је Милојевић на конференцији за медије.

Он је додао да, како је навео, остаје жал што смо примили други или трећи гол, поготово трећи на овом нивоу не сме да се прима.

"Био је то неки вид пада концентрација. Тек је прво коло, групна фаза, извући ћемо поуке. Бајерн зна сурово да вас казни. Имали смо и ту шансу Марина код активног резултата 1:0, могли смо да окренемо. Са тим другим голом је утакмица и била решена".

Милојевић је истакао да је било много грешака у првој трећини терена.

"Не бих да улазимо ко је погрешио. Много је раније изгубљена лопта код гола. Имали смо озбиљних проблема у првом полувремену. Пробали смо да направимо неке измене, није лако, кад погрешите једном, постају тешке нове. Ово је висок ниво. Нажалост, морамо на грешкама да учимо", закључио је Милојевић.

Борјан: Криво ми је, али главу горе, иде дерби

Голман Црвене звезде Милан Борјан рекао је да му је баш криво због пораза код Бајерна 3:0, јер је резултат превисок.

Фото: Милан Борјан, фото: ФК Црвена звезда

"Тежак пораз, баш ми је криво, добили су нас на искуство. Мислим да се много бранимо, треба да изађемо, ослободимо се. Екипа је цело прво полувреме била у грчу, а није било разлога за то. Ово су најлепше утакмице за игру. Боже мој, треба да наставимо, главу горе, сад се спремамо за дерби у недељу", рекао је Борјан новинарима после меча.

Он није хтео да издваја никог из баварског тима.

"Они као екипа играју одлично, а сви су врхунски играчи, нема потребе било кога да издвајамо. Играли су одлично и заслужено су победили", поручио је Борјан и посебно се захвалио навијачима, који су, како је рекао били 10 пута бучнији од домаћина.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести