Милојевић: Одлазим ако управа мисли да сам одговоран

АТИНА: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић преузео је одговорност за пораз од Олимпијакоса (1:0) у Атини и поновио да, уколико се управа клуба тако одлучи, нема проблем да оде.
milojevich_kzn-posle
Фото: Танјуг (Видео)

Након елиминације из Европе, голом Јасера Ел Арабија из пенала у финишу меча, Милојевић је упитан да ли сноси одговорност за целу ситуацију, укључујући и летошњи прелазни рок.

"Као одговоран човек, не само тренер, рећи ћу да је највећа на мени. Ако хоћете да преузмем одговорност немам проблем да кажем. Направићемо анализу на крају првог дела сезоне... Предстоје разговори са управом, ако сам одговоран напустићу клуб", рекао је Милојевић на конференцији за медије после утакмице.

Он је додао да је поносан због свега што је урадио за Звезду протеклих година.

"Где ћу се зауставити не знам. Можда ће Звезда наставити са мном, можда са другим. Звезда пуно значи за Србију, а тренери долазе и одлазе", казао је тренер београдског клуба.

Према његовим речима, дуел са Олимпијакосом одлучила су два пенала, али је и признао да је грчки тим јачи у овом тренутку.

Олимпијакос је као трећи завршио у Б групи Лиге шампиона, испред Црвене звезде, захваљујући голу Јасера Ел Арабија са "беле тачке" три минута пре краја, за разлику од Томанеа који је у финишу првог полувремена из исте ситуације погодио пречку.

"Наше путовање се завршило у 87. минуту, али поносан сам на моје играче. Са једне стане, задовољан сам свим утакмицама које смо одиграли у Лиги шампиона и на све што смо урадили. Вечерас смо у већем делу меча неутралисали Олимпијакос, истина имали смо и среће, и све је стало у два пенала. Ми га нисмо искористили, Олимпијакос јесте и то је главни утисак", рекао је Милојевић.

Објаснио је и ситуацију код промашеног пенала Томанеа и зашто није шутирао капитен Марко Марин.

"То су ствари које су небитне. Ако бих се вратио како су шутирали пенале у Копенхагену неће вам бити јасно. Моја одлука је да Марин шутира пенале, а други Томане. У том тренутку је Марин осећао да не може, узео је Томане и то је то", закључио је Милојевић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести