Милојевић пред Мачву: Куп је битан, желимо трофеј

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић, уочи дуела са Мачвом у осмини финала Купа Србије, поручио је да је циљ његовог тима да освоји тај трофеј после чак осам година чекања.
milojevic, tanjug ap
Фото: Tanjug (Tess Derry/PA via AP)

"Куп је веома битан за нас, даћемо све од себе да дођемо до завршнице и боримо се за трофеј. Мачва је екипа чија позиција на табели у домаћем првенству, не приказује њихов реалан квалитет. Уз вредан рад и тренера Аничића, који је искусан и већ је остваривао успехе са Мачвом, утисак је да их очекују бољи резултати. Куп утакмице немају додирне тачке са првенством, тако да требамо да будемо опрезни. Желимо да освојимо Куп Србије", рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић".

Мачва је незгодна екипа, што је показала наш утакмица у Суперлиги, нагласио је Милојевић.

"Мачва има тежак домаћи терен и публику која је оријентисана ка локал-патриотизму са великим бројем играча из Шапца или околине. Сви они живе за Мачву", истакао је Милојевић и додао да је здравствено стање Матеа Гарсије боље и да је од лекарског тима добио зелено светло да се наредих дана прикључи раду екипе.

Милојевић се осврнуо и на шансе репрезентације Србије да се пласира на ЕУРО преко баража у марту.

"Велики сам оптимиста када је у питању наша репрезентација, јер сам патриота. Волим Србију и увек верујем да можемо да победимо. Надам се да ћемо проћи бараж, а наравно да ми је и драго што су и фудбалери Црвене звезде део нашег националног тима", закључио је Милојевић.

Утакмица осмине финала Купа Црвена звезда - Мачва игра се сутра од 18 сати на стадиону "Рајко Митић".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести