Милојевић пред Раднички: У ватру иду и ровити играчи...

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је данас да је његов тим потпуно фокусиран и спреман за дерби утакмицу 2. кола Суперлиге против Радничког из Ниша.
milojevic, fk crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

"Играмо дерби против екипе која је била фантастична претходне сезоне. Имали су континутитет, али попут многих клубова из Србије имају проблем да их је напустио велики број квалитетних играча. Дошао им је нови тренер Крунић, веома га ценим, али није могао да примени све замисли у кратком периоду. Због неуиграности испали су од Флоре, а победа у првом колу наговештава да хватају замајац. Ми не мењамо нашу перцепцију и филозофију, спремамо се максимално фокусирани на нови изазов", рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић".

Како је нагласио, форма се добија кроз такмичарске утакмице, а Звезда већ има искуство са густим распоредом.

"У позицији смо као земља да играмо од првих квалификационих утакмица. Само две недеље одмора је мало за играче који имају толико искушења. Играчи трпе велике напоре, али ћемо пробати да разигравамо фудбалере. Морамо да бацимо у ватру и ровите играче јер немамо други начин да достигну форму", поручио је Миловић и позвао јавност на стрпљење око појачања Алберта Кањаса, Жандера Сантане и Томанеа јер "долазе из повреда".

О играчима Ерику Јирку и Дејану Мелегу, који су на позајмицама у Радничком из Црвене звезде, Милојевић је имао речи хвале.

"Мелег и Јирка су веома квалитетни играчи. Мелег ће добијати на самопоуздању из утакмице у утакмицу, а Јирка је један од играча који би конкурисао за састав код нас, али је због броја странаца била боља опција да оде на позајмицу. Срећан је у Нишу. Колико ће они помоћи Радничком толико ће и Раднички помоћи њима".

Он је изразио жал због повреде колена везисте Бранка Јовичић јер пропушта први део сезоне.

"Са жаљењем морам да кажем да ћемо изгубити Бранка дужи временски период, али то све треба да ојача првенствено њега, а потом и све нас. Сигуран сам да ће се вратити и поново бити са нама. Не волим када повреде спутају играче, али живорт је такав", закључио је он, уз напомену да сигурно неће бити долазака изузев високог квалитета.

Утакмица између Црвене звезде и нишког Радничког игра се сутра на стадиону "Рајко Митић" од 20 сати.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести