Милојевић: Против Рада почиње кључни део сезоне

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић, уочи утакмице 12. кола Суперлиге против Рада, изјавио је да почиње кључни део сезоне и поновио да је за његов тим првенство апсолутни приоритет.
Milojević Vladan/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Милојевић Владан

"Рад има доста квалитетних, искусних и добрих играча. Сигуран сам да је и њима значила пауза након промене тренера. Колега Драган Радојичић је прошле сезоне радио добар посао са Пролетером, виде се помаци, можда не у резултату, али сугурно ће доћи да одиграју растерећено. Морамо да будемо обазриви, али очекујем лепу утакмицу", рекао је Милојевић на конференцији за медије.

Он је позвао навијаче да испуне трибине стадиона Рајко Митић, упркос томе што се игра у петак, истина после радног времена.

"Прошла је прва фаза, захуктавање, сад долазимо у кључни део сезоне, сваки бод може да буде битан, а наглашавам опет да нам је првенство приоритет'', поручио је Звездин тренер.

Када је у питању кадровска ситуација Милојевић истиче да је она много боља и да би већ за дуел против Тотенхема у Лиги шампиона могао да рачуна на све или скоро све фудбалере.

"Данас се враћају Бен, Дегенек, Борјан, видећемо, телефонски знам да су ок, драго ми је што су добро играли, истичем победу Канаде против САД и сјајне Борјанове одбране, поносни смо на њега. И Дегенек и Бен забележили су победе. Пауза нам је помогла јер смо неке повреде санирали (Боаћи, Гајић)".

Милојевић њје хтео да открије да ли ће Вељко Симић, четвороструки стрелац у Купу против Трепче, добити већу минутажу у предстојећим утакмицама.

"Знамо његове квалитете, а све у спорту изађе као плод колективне игре. Он је наш стандардан играч, као и сви остали. Све друго је мој и избор стручног штаба за поједине утакмице. Драго ми је опет да је свако од њих мотивисан, без обзира што у неком тренутку имају мању минутажу".

На питање колико репрезентативна пауза "ремети" тим Милојевић је рекао:

"Као некад кад се ишло у војску, нико вас не пита да ли волите - морате. Мени је жао играча јер су доста оптерећени и физички и психички, посебно, било би добро да имају понекад паузу за два-три дана са породицом, али то је цена професионализма, сами су изабрали", поручио је Милојевић.

Утакмица 12. кола између Црвене звезде и Рада игра се у петак од 20 сати.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести