Mилојевић: За ово се живи, бићемо још бољи

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић оценио је после ремија синоћ у Београду против Наполија (0:0) на старту Лиге шампиона да је "вратити се после толико година (на међународну сцену), на овако високом нивоу, против оваквог противника, било је фантастично".
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
Фото: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

"Утисци су феноменални, сваки играч и тренер живи за овакве тренутке. Утакмица тешка, све ће бити такве у групи, Наполи има врхунске играче, врхунског тренера. Имали смо наш план, мислим да смо доста доброг урадили", рекао је Милојевић на конференцији за медије.

Он је додао да је ово била утакмица да екипа види где је у односу на елиту европског фудбала.

"Код нас су један или двојица играча раније играли ЛШ, за већину је ово ново. Знали смо да ће они имати посед, имају га и против Лација, Милана и Фиорентине. Мало се у почетку нисмо снашли, али биће то све боље. Честитам свима, и навијачима, на сјајном амбијенту, отишла је лепа слика из Београда, а ми се окрећемо следећим утакмицама".

Милојевић је нагласио да нема потребе за било каквом еуфоријом и лицитирањем с бројем освојених бодова. "Не заборавите, ми смо овде после 26 година. Као кад видите неког блиског после толико година, стане мало кост у грлу. Играћемо храбро и наредне утакмице, али не заборавите висок је ово ниво, различити су буџети", рекао је тренер црвено-белих.

На питање италијанских новинара да ли могу мирно да спавају и да ли ће Звезда пружити овакав отпор и Ливерпулу и ПСЖ- у Милојевић је рекао: "Мирно спавајте, незгодна смо ми екипа".

Анћелоти: Нисмо потценили Звезду, недостајало среће

Тренер фудбалера Наполија Карло Анћелоти изјавио је да није незадовољам после ремије са Црвеном звездом (0:0) на старту Лиге шампиона синоћ у Београду, и оценио да је за победу недостајало само мало среће.

Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Скоро је све било добро у нашој игри. Тешко је играти овде, против одличне Звездине одбране, имали смо ситуације један на један, али нисмо успели, поготово јер је голман био сјајан", рекао је Анћелоти на конференцији за медије после утакмице.

Према његовим речима, није га изненадила Звездина дефанзивна тактика.

"Играли су баш као што сам очекивао, с јаком средином, на контранападе. На крају је и судија мало грешио, али кажем, били смо близу победе", оценио је Анчелоти и истакао да није био проблем на средини терена, него у реализацији.

На питање да ли је потценио Звезду остављањем Марека Хамшика и Дриса Мертенса на клупи, рекао је: "Не, никако. Хамшик и Мертенс нису били стартери јер су били уморни од првенствене утакмице".

Он је додао и да је још рано да "навија за Звезду" против ПСЖ- а или Ливерпула јер у групи има шест утакмица. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести