Милошевић:  Меч са Шапчанима специфичан

Фудбалери Партизана на крилима убедљиве победе у Лиги Европе у мечун са велшким Конахсом (3:0) у трећем колу домаћег првенства дочекују Мачву.
Savo Milošević/Fonet/A. Barda
Фото: Savo Milošević/Fonet/A. Barda

Екипу, која им је прошле сезоне узела два бода у Београду. Због тога потцењивања нема, приступ утакмици биће идентичан као против Велшана.

- Ми не смемо више себи дозвољавати да шокове доживљавамо против слабијих екипа. Прошле сезоне се то пречесто дешавало. Зато сам играчима рекао да утакмице не деле на оне на међународној сцени и оне домаће јер свако ко то буде радио, једноставно, неће играти. Све такмичарске утакмице Партизана морају бити једнако третиране, ионако су захтеви постављени пред играче уочи сваког сусрета исти. Њихов вољни моменат мора да буде идентичан сваки пут, без обзира на такмичење – рекао је тренер црно-белих Саво Милошевић.

,,Ваљак“ је на прве три утакмице забалежио исто толико победа, без примљеног гола.

- Утакмица са Мачвом је специфична јер нам долази после исрпљујућег дуела са Велшанима. Много смо се потрошили, и требало је обновити енергију. Када се узме у обзир да већ у четвртак играмо још један важан дуел логично је да направимо неке измене за меч са Шапчанима. Морамо задржати ниво потребан за такмичење и за победе.

Црно-бели су данас домаћини без публике, због суспензије зарађене прошле сезоне.

- Жао ми је што је тако, али то за нас није ништа ново. Али, нека навијачи дођу у четвртак, тада ће нам њихова помоће бити преко потребна.

Партзан из меча у меч изгледа све боље.

- Играмо све боље, а  и тркачке способности тима су све веће, што је нормално после припрема. Са једне стране је тешко што имамо велики број утакмица у кратком периоду, а са друге је добро, брже ћемо ући у такмичарски ритам. Имамо прилику да то урадимо, само да приступ мечу буде као онај у четвртак. Биће неколико промена у саставу, али нећемо играти са два тима, него ће се ротирати неколико играча, пошто нам је битно да и у лиги бележимо добре резултате. Наравно, очекујемо још два, три играча у кадру како бисмо до децембра могли да издржимо ритам од два меча недељно, за који се надам да ћемо имати до краја године – констатовао је Саво Милошевић

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести