Милошевић: Моје измене направиле конфузију

ХАГ: Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је да тужан, али не и разочаран после ремија са АЗ Алкмаром у 5. колу Лиге Европе.
Savo Milošević Foto: Tanjug/video
Фото: Саво Милошевић Фото: Танјуг/видео

Црно-бели су прокоцкали предност од 2:0 и два минута пре краја дозволили су ривалу да преокрене и да постигне два гола.

"Веома тешко је доживети овакве ствари. Морам да признам да нисам разочаран оним што смо приказали вечерас обзиром да је ова утакмица значила и крај. Када саберемо све што је ове године урадили у Европи, можемо бити задовољни обзиром коју смо ситуацију затекли у марту", рекао је Милошевић на конференцији за медије после меча.

Тренер црно-белих сматра да је његов тим већину меча одиграо на високом нивоу.

"Мислим да смо добрих 80-85 минута одрадили феноменално, све аспекте игре. Момци су испоштовали све и свели смо једну озбиљну екипу на то да практично не створи ниједну шансу у том периоду. С друге стране, ми смо постигли два гола и имали низ шанси да затворимо утакмицу, али нисмо успели."

Милошевић је објаснио и шта је утицало на то да Партизан не сачува предност.

"Из неколико разлога смо успели да уђемо у конфузију последњих 10 минута. Конфузија на европској сцени кошта много. Некад се то деси два-три минута и платите велику цену, данас смо у десет последњих минута имали конфузију. И платили смо то. То се дешава и морамо да учимо из таквих ствари. Највећи разлог су измене које сам извршио. Нећу објашњавати разлоге, али мислим да се испоставило да нису биле праве и највећу одговорност имам ја", закључио је Милошевић.

Здјелар и Павловић: Морали смо да дамо још један гол

Фудбалери Партизана Саша Здјелар и Страхиња Павловића, после ремија са АЗ Алкмаром 5. колу Лиге Европе, изјавили су да су црно-бели морали да постигну још један гол.

"Јако је тешко, одлична утакмца за нас до 85.минута, а онда је све пало у воду. Одиграли смо одлично, али морамо даље. Сви играчи су тужни, али шта да се ради. Са овом игром коју смо имали нисам размишљао о трећем голу, мислио сам да ћемо моћи да издржимо, али из ове перспективе требао нам је трећи гол", рекао је Здјелар новинарима после меча.

Дефанзивац Страхиња Павловић честитао је ривалу на борбености и додао да је Партизан пропустио своје шансе.

"Шта да кажем... Пропустли смо неколило шанси, ушли смо у конфузију. Они су кренули на све или ништа, свим силама, ишли у напад. Пропустили смо шансе. Њима свака част на игри и борбености, мислим да смо морали да дамо још један гол и да приведемо меч крају. На глуп начин смо изгубили и остали без Европе", рекао је Павловић, који је објаснио и каква је атмосфера у свлачионици.

"Наравно да је шок за све нас. За викенд играмо у првенству и покушаћемо да стигнемо предност Звезде. Покушаћемо да нас ово не убије превише", закључио је Павловић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести