Милошевић пред АЗ: Најбитнији меч од када сам у Партизану

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић, пред пут у Хаг на меч 5. кола Лиге Европе против АЗ Алкамара, рекао је да његов тим очекује најважнија утакмциа од када је он на клупи црно-белих.
milosevic, tanjug
Фото: TANJUG/ BOJAN STEKIC/ nr

"Надам се да смо спремни. Имали смо времена да се одморимо. Имали смо два дана више него што је уобичајено. Играмо најбитнију утакмицу од када сам ја у Партизану. Очекује нас меч против изузетно озбиљног и тешког противника. Када смо играли у Београду, мислим да ни ми, а ни јавност нису били свесни коју снагу има АЗ Алкмар, али сте видели у протеклих неколико месеци њихов квалитет. Без обзира на то што играмо на страни верујем да ћемо имати наше шансе. Детаљи це одлучивати, а видећемо хоће ли бити на нашој страни", рекао је Милошевић новинарима на ареодрому "Никола Тесла".

АЗ Алкмар дуел са београндским црно-белим дочекује после серије од шест тријумфа и гол разликом од 24:0, а МИлошевић је истакао да се његови играчи не плаше ривала.

"Ни ја не верујем да се моји момци плаше, нисмо се уплашили ни Манчестера. Имамо поштовање ка противнику. Њихови резултати позивају на опрез. Показују да уколико се мало опустимо имаћемо проблем. Има доста ствари које је потребно да одрадимо добро уколико желимо позитиван резултат".

Милошевић је упоредио важност меча са норвешким Молдеом, када је изборен пласману ЛЕ, са оним који његов тим очекује сутра.

"Играње у Партизану подразумева притисак. Ова утакмица судбински није толико битна као дуел против Молдеа. Тај меч имао је финансијски мотив, док дуел са АЗ Алкмаром обезбеђује могућност наставка такмихцења у Европи. Са друге стране и то би обезбедило додатну финансијску стабилност. Веома је битна ствар да наставимо да растемо као тим, а да бисмо наставили морамо да играмо утакмице против великих клубова. У том смислу је ово најбитнији меч за Партизан", закључио је Милошевић.

Меч између фудбалера Аз Алкмара и Партизана игра се сутра од 18.55 у Хагу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести