Милошевић: Заслужена победа, поносан сам на момке

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић изјавио да је његов тим апсолутно заслужено прошао у финале Купа Србије.
milosevic
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Црно-бели на свом стадиону победили су Црвену звезду 1:0, голом Бибраса Натха у 58. минуту, а у финалу Купа играће против Војводине.

"Апсолутно зашлужено смо добили меч. Дерби је био онакав какав смо очекивали. Задовољан сам свиме. Још нисмо освојили трофеј. Честике Звезди на коректности. Било је на граници, али то је дерби", рекао је Милошевић на конференцији за медије после конференције.

Милошевић се захвалио навијачима на подршци, а упитан и је и кога је висе волео да је добио у финалу.

Изузетно сам лош прогнозер. Рекао сам да ми је свеједно ко нам је противник. Ако будемо играли као вечерас, имамо шансе против свих противника у лиги, а и неких у Европи".

Станковић је изјавио да је дерби одлучило то што је Партизан форсирао дуге лопте на Умара Садика.

Не волим да хвалим појединце, али Садик је доста ствари одрадио за нас. Знали смо да ће дефанзивци Звезде имати проблем да га цувају, што сте и видели. То је био само један део тактике".

Милошевић је рекао и да се после утакмице срео са Станковићем.

"Честитао је фер и спортски. Рекао сам да треба да дигне главу. Звезда је била озбиљан противник. Они су као екипа и тренер у неким стварима иза нас. Он је у Звезди тек неколико месеци, биће оваквих мечева јос за Декија и мене".

Партизан је после гола имао још неколико шанси које није искористио, а признао је да није имао страх да ће Звезда казнити промашаје.

"Момци су били концентрисани, задња линија је деловала тако да нисам имао страх. Није случајно што већ три дербија не примамо гол. Велика победа мојих момака на терену. И да су изгуибили био бих поносан", закључио је Милошевић.

Здјелар: Били смо бољи; Стевановић: Да освојимо Куп

Фудбалери Партизана Немања Стевановић и Саша Здјелар истакли су да су црно-бели били бољи ривал у вечитом дербију.

Партизан је у полуфиналу Купа Србије победио Звезду 1:0 и за трофеј ће се борити са Војводином.

Голман Стевановић је у финишу меча заменио Владимира Стојковића који се повредио.

"Добио сам прилику у финишу и било ми је у глави да не примим гол. За нас голмане је најважније да смо се показали. Немамо времена за славље. Морамо да будем други у првенству и освојимо Куп", рекао је Стевановић.

Здјелар је истакао да је тим одрадио све оно што је било планирано.

"Задовољан сам после победе, одрадили смо све максимално. Остаје финале. Мој тим је показао да смо бољи. Није било лако, имали смо картоне Шћекић и ја, али смо одрадили све", рекао је Здјелар.

Он је упитан и да ли боли бодовна разлика у односу на вечитог ривала у Суперлиги упркос томе што је Партизан показао да је бољи у дербију.

"Боли минус, има ствари о којима можемо да причамо. Откако сам ја у клубу, у сваком дербију смо били бољи. Показали смо им шта смо и ко смо. У последња три дербија нисмо примили гол, то показује доста. Једном нам нису шутнули у оквир... Нема шта више да причамо о томе", рекао је Зђелар и осврнуо се на дуел са Марком Гобељићем.

"Наравно, све што се догодии на терену остаје на терену. Ово је било нормално, поздравили смо се после утакмице", закључио је Здјелар.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести