Минифудбал: Новосађани трећи пут узастопно шампиони

Трећим узастопним тријумфом новосадске екипе Лаптоп сервис БЗЦ из Новог Сада у Суботици је завршен финални турнир Првенства Србије у минифудбалу, на којем је наступило 12 најбољих тимова који су претходно победили на такмичењима у Београду, Чачку, Суботици, Крагујевцу, Шапцу и Новом Саду.
Суботица ком/Екипа Лаптоп сервис БЗЦ обезбедила је учешће на Европском првенству
Фото: Суботица ком/Екипа Лаптоп сервис БЗЦ обезбедила је учешће на Европском првенству

Новосађани су у финалу били бољи од Хидро базе из Београда, коју су савладали  после бољег извођења пенала са 7:6( утакмица завршена резултатом 1:1).

Пред препуним гледалиштем терена Првомајска, у финалном окршају састале су се, по свему виђеном, две најбоље екипе, а спортска срећа, наравно и знање, били су на страни браниоца трофеја. Треба рећи да је Хидро база окупила резпрезентативце у футсалу, који наступају за новог шампиона Црвену звезду, која је сезону завршила без пораза. Том саставу, за турнир у Суботици, придодато је  још неколико интернационалаца из Тузле(репрезентативци БиХ) и један члан државног тима Хрватске, али ни то није било довољно да се прекине доминација Новосађана.

- До сада су за учеснике финала могли да наступају само играчи који су и током сезоне били у саставу екипа, без футсал и професионалних фудбалера – рекао је Синиша Миланов, голман и члан тима Лаптоп сервис БЗЦ. – Тимови нису могли да се појачавају и ми смо се тог правила придражавали, иако је, ипак, екипама омогућено да ангажују појачања. И поред тога, направили смо сјајну хемију у нашој екипи која представља групу другара из детињства, која је освојила Лав лигу Војводине, што нам је и помогло да поново будемо најбољи. Између осталих, за нас играју Веселин Губеринић, Небојша Десница, Ђорђе Целин, Чедомир Томчић и Страхиња Илић, дакле нисмо у постави имали момке иза којих стоје веће фудбалске каријере. Пресрећни смо због новог, великог успеха који смо остварили, чиме смо поново обезбедили право да бранимо боје Србије на Европском првенству, које би требало да се одржи у новембру у словачким Кошицама. Кажем требало би, јер су због коронавируса сва првенства до даљег на чекању.


ФИНАЛНА УТАКМИЦА

Лаптоп сервис БЗЦХидро градња 7:6 (1:1)

ЛАПТОП СЕРВИС БЗЦ: Миланов, Илић, Малиџан, Губеринић, Томчић, Целин, Бараћ, Летић, Н. Томић, С. Томић, Недић, Чичић, Десница.

ХИДРО ГРАДЊА: Симовић, Перић, Рнић, Поповић, Црноглавац, Јовичић, Лазаревић, Копања, Павловић, Петров, Иванковић, Милиновић, Штокић, Станојевић, Вулић.

Девотиму Бизнис куп

Уз учешће шест екипа, у Суботици је одиграно и финале Бизнис купа Србије, у којем је најбоља била екипа Девотим из Новог Сада. У финалу су Новосађани савладали Ал пак из Суботице са 3:1. За победника су наступали: Рапајић, Антић, Карановић, Љубић, Ивковић, Ђукић, Гајић, Мијаиловић и Француз.


Новосађани, ипак, више навијају за опцију да ЕП буде одложено за следећу годину, јер би тада предност добило Светско првенство, за које су прошле године у Аустралији обезбедили право наступа.

- Иако су нам шансе за добар пласман веће на првенству Старог континта, као фудбалске фанатике више би нас обрадовао наступ на планетарној смотри. Она би требало да се одржи у Украјини или у Мексику, али у овом тренутку то још није дефинисано. У сваком случају, бранићемо боје наше земље на једном од та два велика шампионата и томе се радујемо, тим пре што смо прошле године у Аустралији имали прилику да се уверимо колико је минифудбал планетарно популаран. С друге стране, наш Савез нема потребан новац и сналазимо се како знамо и умемо да стигнемо до тих далеких дестинација, а помоћ добијамо од Града Новог Сада и владе АП Војводина, што нам омогућује да наступимо на великим догађајима – додао је Миланов.

Новосадски тим је у четвртфиналу у Суботици био бољи од Крагујевца са 6:3, док је у полуфиналу надиграо и домаћи тим Фул Фил Форма са 4:1. Играч Лаптоп сервиса БЗЦ Веселин Губеринић проглашен је за најбољег појдинца турнира, први стрелац био је играч Хидро базе Јован Лазаревић, док је за најбољег голмана проглашен Бојан Петровић (Ел Маестро, Батајница).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести