Мирко Топић: Размишљамо сада и о другом месту

Мирко Топић (19) досадашњи део фудбалске сезоне максимално је искористио да одличним играма скрене пажњу на себе, избори статус стандардног првотимца Војводине и младог репрезентативца Србије.
ф
Фото: Ј. Грлић

То је неминовно довело и до повећаног интересовања страних клубова за једног од најперспективнијих играча у нашој земљи, тако да није никаква тајна да се, када је у питању његов евентуални трансфер на лето, уз Топићево име барата милионима евра. Вижљасти везни фудбалер, утисак је, чврсто стоји на земљи, не оптерећује се таквим причама и, како сам тврди, посвећен је томе да с Војводином заврши започети посао и обезбеди место у европској конкуренцији.

 Као и ваши саиграчи, од понедељка сте, после дуже паузе, почели с тренинзима у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“. Да ли вам рад с лоптом, с обзиром на дужу апстеиненцију од ње, представља проблем?

- Поновио бих причу о томе како смо током паузе редовно тренирали путем интернета с кондиционим тренером Сашом Семередијем – објаснио је Топић. – То нам је пуно помогло да останемо у добром физичком стању, а сада код свих нас може да се примети задовољтсво и срећа што смо поново на окупу и што опет радимо заједно. Постоји, додуше, мало потешкоћа у овим уводним данима, вежбе су захтевне, али не сумњам да ће веома брзо све доћи на своје место. Волим што сам поново с људима до којих ми је стало и то ме мотивише да још јаче тренирам и до допринесем томе да спремни дочекамо наставак првенства 30. маја.

 Како сте провели дане карантина?

- Искрено, уживао сам у друштву моје породице и дружио се, углавном путем мобилног телефона, с пријатељима . Уз то, радио сам на себи, читао, гледао ТВ и могу да приметим како ми сам карантин није тешко пао.

 Сада се враћате у пун погон. Пред Вошом су још четири утакмице до краја првенства, па се чини како је циљ постављен пред старт сезоне, а то је пласман у европску конкуренцију, све ближи?

- Прва утакмица коју код куће играмо с Чукаричким, могла би доста тога да одреди. Уколико победимо, а надам се да хоћемо, имали бисмо 11 бодова вишка у односу на „брђане“ и практично бисмо завршили причу и изборили место у Европи. То би нам онда омогућило да се више посветимо наступима у Купу Србије и реализацији идеје да покушамо да освојимо победнички трофеј у њему.

 Да ли нам се то само чини, или су код вас порасле такмичарске амбиције?

- Видите, после овог, месец и по дана дугог прекида, свако ће моћи да победи сваког и тешко је било шта са сигурношћу прогнозирати. Ипак, иако ценимо екипу Партизана, није немогуће то да покушамо да је престигнемо на табели и освојимо вицешампионско место. Црно-бели имају добар тим, што су доказали наступима у групној фази Лиге Европе, али у наставку нико неће бити у пуној форми. Уколико све буде онако како ми прижељкујемо, лако би могло да се догоди да последња утакмица на „Карађорђу“ одреди коме ће припасти друга, а коме трећа позиција.

 Надметање у купу доста ће зависити од жреба за четвртфинале, односно од тога да избегнете могуће дуеле с Црвеном звездом и Партизаном?

- Нису само Звезда и Партизан јаки могући супарници, има још одличних тимова у конкуренцији. Свеједно, којег год противника да добијемо, ићи ћемо свакако на победу, јер само на тај начин можемо да се приближимо могућности да освојимо трофеј.

 Страни тимове интересују се за ваше услуге, а и сами сте рекли да ћете овог лета, највероватније, напустити Нови Сад. Има ли неких нових и атрактивних понуда које су стигле на вашу адресу?

- Рекао сам вам то и раније, сада ћу да поновим: за понуде о којима говорите, углавном сазнајем из средстава јавног информисања. Тиме нисам оптерећен, једноставно тежим томе да будем фокусиран на Војводину и све оно што, заједно са саиграчима, желим у њој да остварим. Волео бих на лето да одем, да и клуб има од тога користи, али то није нешто што могу да планирам. Уколико стигне добра понуда и за Вошу и за мене, променићу клуб, али, оставимо то сада по страни. Најважније је да испунимо циљ и да се пласирамо у Европу, лако ћемо касније о неким трансферима, зар не? – питањем је завршио Мирко Топић, играч црвено-белих из Новог Сада.

О вечитим ривалима

 У сва три дуела које сте одиграли с београдским вечитим ривалима, претрпели сте поразе: два пута је боља била Црвена звезда, а једном је славио Партизан. На који начин планирате да евентуално стигнете до трофеја у Купу Србије, уколико пре финала добијете за ривала један од ова два клуба?

- Чињеница је да су Београђани изборили све три победе у дуелима с нама, иако сам убеђен да смо барем једну од тих утакмица изгубили захваљујући несрећном сплету околности – јасан је био Топић. – Време је да сада докажемо пуну вредност, да истрчимо на терен потпуно растерећени и да спортској јавности у Србији покажемо да можемо да будемо изузетно конкурентни на путу ка пехару.

Распоред

Из ФСС су клубовима фудбалске Суперлиге прослеђени термини одигравња четири преостала кола до краја такмичења, као и шешири у којима ће се пред жреб наћи осам преосталих екипа у Купу Србије.

Војводина ће утакмицу 27. кола с Чукаричким играти у суботу, 30. маја, на стадиону „Карађорђе“, а већ 3. јуна на програму су дуели четвртфинала купа. Три дана касније, Новосађани ће гостовати екипи Јавора у Ивањици, да би, поново у прву следећу среду, на програму биле утакмице полуфинала Купа Србије. Првенство се наставља 14. јуна, дуелима 29. кола, када Воша гостује у Инђији, а 20. јуна на програму је последње, 30. коло, када су Новосађани домаћини Партизану. Коначно, финале купа предвиђено је за 24. јун, када ће уследити завршетак сезоне.

Шешири у купу

У првом шеширу пред жреб ривала у Купу Србије, налазе се екипе Црвене звезде, Радничког из Ниша, Партизана и Младости, док су у другом Чукарички, Војводина, Радник и Инђија. Наравно, тимови из истог шешира неће моћи да буду директни ривали у четвртфиналу, а домаћини за сваки пар биће одређени такође жребом.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести