Митар Ћуковић леви бек Пролетера: Створена подлога за смеле планове

Иако је јесењи део прволигашке трке за бодове одавно завршен, у Пролетеру са Слане баре још увек се сумирају утисци после најбоље полусезоне од када новосадски тим игра у овом рангу такмичења.
Mitar Cukovic
Фото: Митар Ћуковић, фото: ФК Пролетер

Потајно су се љубитељи фудбала, после великих промена у играчком кадру надали да ће најављене амбиције агилна управа спровести у дело. Након 15 јесењих кола, испоставило се да то нису биле празне приче, већ су вучени прави потези да Нови Сад на крају сезоне, после много година, добије још једног суперлигаша. На зимску паузу Пролетер је отишао с освојених историјских 29 бодова, што је мали, надокандив заостатак, који би могао да буде надокнађен, ако се у обзир узме веома повољан распоред на пролеће. Један од новајлија који је оставио одличан утисак и квалитетним играма ударио посебан печат, био је спољни леви Митар Ћуковић, који је стигао у Нови Сад из редова црногорске екипе Ловћена.

„Прелазак у Пролетер био је за мене, као и за већину играча био пун погодак. Још у припремном периоду играма  смо наговестили да ћемо бити једно од најпријатнијих изненађења прволигашког каравана. На наше квалитетне игре утицале су одлично одрађене припреме у Фудбалском центру Србије и на гостовању у Мађарској, док смо завршни рад на форми обавили на Златибору“, рекао је поуздани Ћуковић.

Старт првенства није протекао у складу са замислима, услед минималног пораза у Ужицу.

„Свакој екипи која доживи потпуну реконструкцију, и поред одличних резултата у припремном периоду, потребно је време да се уигра. Пријатељски дуели су нешто сасвим друго и значајно се разликују од оних за бодове.То смо и те како осетили на нашој кожи већ на премијери са Слободом. Солидно смо одиграли, имали лепе прилике, али шта то вреди када су бодови изгубљени. У следећа два кола, међутим, остварили смо победе над Темнићем код куће и Радничким у Пироту, што нам је вратило неопходно самопоуздање, па нас ни два минимална пораза доживљена од ТСЦ-а и Динама, нису избацила из правог колосека ка високом пласману“, додао је Ћуковић, учесник у чак 14 утакмица за бодове.

Пролетеров једини истински кикс, по општој оцени, био је онај у Земуну, у утакмици са Телеоптиком.  

„Био је то слаб дан комплетне екипе. Тај сусрет дошао је у незгодном тренутку, баш онда када су сви очекивали да ћемо га успешно пребродити и као другопласирани дочекати последње коло и меч са Инђијом. Као да се тада све уротило против нас. Спортска срећа нам је на почетку утакмице окренула леђа, што је млад и полетни састав Телеоптика, жељан доказивања, искористио и нанео нам болан пораз. На сву срећу, успели смо у последњем колу да, победом над Инђијом, поправимо утисак и првенство завршимо високо пласирани, односно да направимо добру подлогу за наставак првенства“, задовољно је констатовао Митар Ћуковић, младић који је играма  оправдао очекивања.

Чланови управе Пролетера припремају ових дана довођење неколико искусних играча, како би екипа, уз постојећи играчки кадар, покушала да оствари домет из снова, односно пласман у Суперлигу Србије.       

М. Поповић     

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести