Митровић: Луксембург морамо да добијемо, рекорд ће доћи

СТАРА ПАЗОВА: Најбољи стрелац фудбалске репрезентације Александар Митровић поручио је данас да очекује тешку утакмицу против Луксембурга, која мора да се добије, као и да се не оптерећује рекордом када је у питању број голова у државном тиму.
Aleksandar Mitrovic/FSS
Фото: Aleksandar Mitrovic/FSS

"Очекује нас утакмица против екипе о којој све знамо, намучила нас је у првој утакмици, посебно у другом полувремену. Сва срећа, дали смо голови на време. Ако хоћемо нечему да се надамо морамо да добијемо ту и утакмицу против Украјине" рекао је Митровић на конференцији за медије.

Када су у питању голови и извесно рушење рекорда Стјепана Бобека (38 голова), Митровић, који је тренутно на коти 31, истиче да није оптерећен.

"Што се тиче голова, као нападач увек желиш више, али не треба бити алав, ако се нападач превише оптерећује, онда голови не долазе. Лепа цифра је поред мог имена, све иде ка рекорду, не оптерећујем се, имам још доста утакмица и знам да ће рекорд кад-тад да дође. Ипак најбитније је да екипи иде добро и бележи добре резултате", истакао је Митровић.

Уз осмех је додао да се нада како ће већ у понедељак у Спортском центру ФСС мењати његову слику и број голова.

Он је додао да ће бити занимљиво играти у атмосфери кад су на трибинама само деца и да му се допало како је то било на утакмици Партизана у Лиги Европе.

На питање да ли се слаже да нема конкуренцију за место у тиму, Митровић је одговорио одречно.

"Не бих се сложио. Знам да сам себи сам највећа мотивација и противник. Увек желим да дам максимум, за државни грб и овај дрес, жеља је никад већа. Моје је да радим, а на селектору је да изабере кад ко игра и колико", поручио је нападач Фулама.

Србија у четвртак од 20.45 на стадиону "Рајко Митић" дочекује Луксембург, а три дана касније, на истом месту од 15 сати, следи дуел против Украјине.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести