Млада фудбалска репрезентација на ЕП игра с Немачком: Србија нема избор – мора да победи

Млада фудбалска репрезентација Србије данас игра другу утакмицу на Европском првенству, које сеодржава у Италији и Сан Марину, против Немачке, која брани титулу и која је можда показала највише од свих екеипа у првом кругу.
srbija austrija, fss
Фото: Дуел Србије и Аустрије, фото: ФСС

“Орлићи” немају право на нову грешку, после изненађујућег пораза у дуелу са Аустријим (0:2) само их победа оставља у трци за полуфинале. У супротном ова прича ће бити завршена.

Бледа партија и пораз без сумње је оставио трага на нашим играчима, који су веровали да ће лако савладати Аустрију и да ће меч са Немачком одлучивати о првом месту у групи.Ситуација је сада сасвим другачија, следи велика борба за пласман у полуфинале. 

- Имали смо своју  рачуницу пре доалска на ЕП, да победимо Аустрију и Данаску и да евентуални ремизирамо са Немцима. Сада до полуфинала морамо тежим путем. Немачка јесте квалитетна и јесте актуелни шампион. али није непобедива.Добра смо ми екипа и заиста верујемо да је полуфинале достижно – сматра наша најбољи играч у дуелу са Аустријом, голаман Борис Радуновић.

Немачка је у првом колу без тешкоћа саваладала Данску(3:1) и тиме најавила да је спремна да одбрани титулу освојену пре две године у Пољској.

- Очекује нас велика битка у окршају са сјајним Немцима. Ја и даље верујем у ове момке, имају квалитет. Против Аустријанаца смо имали слаб дан, а праву снагу показаћемо против шампиона – каже селектор Горан Ђоровић.

Највероватније је да ће састав нашег тима претрпети неколико измена, због искључења неће играти Вукашин Јовановић,а биће промена и у везном реду.

- Добро смо снимили игру Немаца и уверени смо да имамо шансу да их  победимо – поручио је слектор.

У табору Немаца атмосфера је сјајна, уверени су да ће се пласирати у полуфинале и тиме изборити визу за Токио.

- Победом против Данаца одрадили смо пола посла. У сјајној смо позицији, нас практично још једна победа води у полуфинале. Иако је Србија изгубила, сматрам да је играчки много јача од Аустрије. Луку Јовића сви знамо, усталом носио је дрес Ајнтрахта, од њега ће нам претити највећа опасност, а упознат сам и са квалитетима Радоњића, Живковића и Лукића. Следи нам озбиљан изазов, с тим што ми верујемо да ћемо забележити другу победу – каже селектор Стефан Кунц

Селектор Ђоровић није саопштио  тим који ће изаћи на мегдан немацима, али ваља очекивати овај:Радуновић – Гајић, Миленковић, Бабић, Богосавац – Рачић, Лукић, Пантић – Живковић, Радоњић – Јовић.

Утакмица између Србије и Немачке игра се у Трсту од 21 час, а суди Иштван Ковач из Румуније.

Г. Ковач

Данас

Аустрија – Данска      (18.30)

Србија – Немачка       (21)

1. Немачка        1      1      0      0      3:1    3

2. Аустрија        1      1      0      0      1:0    3

3. Данска          1      0      0      1      1:3    0

4. Србија           1      0      0      1      0:2    0

У последњем колу, 23. јуна, састају се: Немачка – Аустрија и Србија - Данска

Ц група

Румунија – Хрватска          4:1

Француска – Енглеска        2:1

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести