Млада репрезентација Србије против Русије почиње квалификације за ЕП

Млада репрезентација Србије данас у Саранску у мечу против селекције Русије почиње квалификације за пласман на Првенство Европе.
milovanovic, tanjug video
Фото: Tanjug/Video, arhiva

Нови селектор “орлића” Ненад Миловановић окупио је репрезентативце јошп у понедељак и вредно радио. Биће то једна сасвим нова селекција, је “Нешко” може да арачуна на играче рођене после првог јануара 1998. године. У групи са нашом репрезентацијоим налазе се још Русија, Летонија, Пољска, Бугарска и Естонија.

-Ово је нови почетак, нова генерација, нови селектор, али амбиције Србије увек остају исте,а то је пласман на завршницу шампионата -рекао је директор наше репрезентације Владимир Матијашевић.

Селектору Ненаду Миловановићу данашња утакмица  у руском граду Саранску практично ће бити и дебитантска на новој функцији, а у Русији га очекује врло мотивисан и незгодан противник.

-Одрадили смо три добра тренинга у  Београду. Знамо каква су очекивања јавности, налазимо се на почетку циклуса и верујем у момке које сам позвао да ће оправдати очекивања. Група у којој се налазимо можда није превише атрактивна, али знамо колико незгодне селекције могу да буду Пољска, Русија, Бугарска, а не смемо потцењивати ни Летонију и Естонију. Једноставно неће бити ниједне лаке утакмице, али идемо корак по корак – рекао је Миловановић.

Селектор У-21 репрезентације нагласио је да ова генерација има квалитет, али да њега треба увек доказати и на делу:

-Имамо доста квалитетних играча, а сигурно да имамо и позиције које нам нису баш најбоље покривене, међутим трудићемо се да вредности истакнемо, а да мане сакријемо од противника.

Једна од узданица у новом циклусу биће и новопечени везиста Црвене звезде, Његош Петровић, који је прошао све млађе селекције ФШ.

- Пресрећан сам што се налазим у младој репрезентацији, за мене је ово лето било веома значајно и лепо, прешао сам у клуб који ће бити учесник Лиге шампиона, а налазим се и на списку државног тима у својој генерацији, па ће то свакако бити додатна обавеза да пружим све од себе и оправдам очекивања. Одмах на почетку имамо тешко гостовање, али верујемо у себе и размишљамо само позитивно – нагласио је Петровић.

Меч између Русије и Србије игра се данас од 18 сати на Мордовија стадиону у Саранску.

Г. К.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести