Млада репрезентација Србије ремијем отишла у Европу

У утакмици без такмичарскок значаја, пошто и пре њеног почетка било познато да је селекција Србије обезбедила пласман на Европско првенство 2019. године у Италији и Сан Марини, виђен је доста млак фудбал, а селекција Јерменије успела је да испуни циљ и освоји бод.
srbija jermenija, jgrlic
Фото: Дуел Србије и Јерменије, фото: Ј. Грлић

Иако су фудбалери селектора Горана Ђоровића били надмоћнији свих 90. минута нису успели да савладају Хенрија Авагјана, али није да нису за то имали прилика.

Са самог почетка утакмице Српска селекција кренула је агилније ка голу Јермена, па смо већ у првом минуту забележили шут Златановића поред гола. Исти играч покушао је главом у 3. минуту, али је голман Авагјан био на месту и избио лопту у корнер. Наставили су изабраници селектори Горана Ђоровића с притиском на гол гостију, па је у 15. минуту добро је шутирао Ђорђевић, а голман Јерменије, уз доста муке, успео да одбрани тај шут.

У 21. минуту слободан ударац са око 25 метара извео је Лука Илић, али је Авагјан добро интервенисао и избио лопту у корнер. Игра се тада примирила, није било пуно темпа, али ни жара и тек у 38. минуту, после слободног ударца с леве стране који је извео Лука Аџић, створила се гужва пред голом Јерменије, која је завршена слабим ударцем Александра Месаровића. Било је то практично све вредно помена из првих 45. минута, али су гледаоци, без обзира на то, аплаузом испратили младе српске репрезентативце на велики одмор.

И наставак утакмице почео шансом Златановића, који је у 47. минуту главом лопту упутио поред гола, иако је могао и морао боље да реагује. У 59. минуту поново је Лука Илић извео слободни ударац са преко 30 метара поред саме аут линије, лопта је добила неочекивану путању и умало изненадила Авагјана. Ипак, голман Јерменије успео је да је укроти.


Јака постава у ложи

Утакмицу између Србије и Јерменије у ВИП ложи новосадског стадиона пратили су предсеник ФСС Славиша Кокеза, потпредседник Ненад Бјековић, генерални секретар нашег националног савеза Јован Шурбатовић и спортски директор ФСС-а Дарко Ковачевић. Уз њих између осталих, били су присутни и члан стручног штаба сениорске репрезентације Зоран Филиповић, као и бивши репрезентативац и селектор наше земље Илија Петковић.


Селектор Србије није био задовољан постојећим резултатом па је у 68. минуту у игру увео нашег најбољег стрелца Луку Јовића, а већ минут касније баш он је главом покушао да савлада противничког чувара мреже. У 74. минуту, после комбинације Златановића и Шапоњића, овај други је шутирао готово из мртвог угла с десне стране, али је лопта отишла преко пречке. Девет минута касније, слободан ударац извео је Аyић, у празан простор одлично је утрчао Ламболић, али је његов ударац главом промашио мету.

У самом финишу Шапоњић је шутирао право у Авагјана, а у првом минуту надокнаде Јовић је захватио лопту главом, а голман Јерменије потврдио да се ради о више него солидном чувару мреже. Убрзо је уследио и последњи звиждук судије Ескаса, а млади репрезентативци Србије, иако нису оправдали улогу фаворита, аплаузом су испраћени у свлачионицу чиме им је Новосадска публика пожелела пуно среће на првенству Старог континетна следеће године.

А. Предојевић

Фото: Ј. Грлић

Србија - Јерменија 0:0

НОВИ САД: Стадион "Карађорђе", гледалаца 1000, судија: Ескас (Норвешка). Жути картони: Ћаласан (Србија), Карташјан, Назарјан, Х. Хакобјан (Јерменија)

СРБИЈА: Росић 7, Гајић 7, Стевановић 7 (Ламбулић 7), Ћаласан 7, Терзић 7, Илић 7,5 (Јовић 7), Ђорђевић, Месаровић, Златановић 7 (С. Јовановић), Аyић, Шапоњић.

ЈЕРМЕНИЈА: Авагјан 7, Незарјан 6,5, Карташјан 6,5, Р. Хакобјан 6,5 (Надирјан 6,5), Маргарјан 6,5, Хајрапетријан 7, Х. Хакобјан 6,5 (Мелкоњан), Аракелијан 7, Агекјан 7, Покхосјан 6,5 (Сарксјан 6,5).

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести