Млади желе да покажу право лице Воше против Звезде

Нови фудбалски првак Србије, екипа Црвене звезде, у недељу ће бити гост Војводине на стадиону „Карађорђе“.
nikola gajic
Фото: Никола Гајоћ с лоптом. фото: Ј. Грлић

У дуелу који ће означити и растанак Новосађана од њихових навијача у овој сезони, црвено-бели из града подно Петроварадинске тврђаве желе да пруже добру партију, упусте се у отворену битку са шампионом и, што да не, покушају да му нанесу пораз. То јесте тежак задатак, посебно када се у обзир узму игре које су две екипе пружале током године, али сигурно није неостварив. Међутим, да би се до таквог резултата стигло, фудбалери Воше мораће да надвисе сами себе и пруже много бољу игру од оне која их је карактерисала у протеклих 35 кола домаћег првенства.

„Дебитовао сам на суперлигашкој сцени управо у дуелу са Звездом који смо изгубили код куће (1:2)“, рекао је Милан Лазаревић (21), младић који се у финишу првенства наметнуо и усталио на позицији десног бека.

„Важно је да будемо савршено фокусирани на обавезе које нам повери тренер Веселиновић, јер, упркос свему, поседујемо квалитет и можемо да изненадимо фаворита из Београда. Не треба да се плашимо, напротив, потребно је да покажемо храброст и покушамо да поновимо игру из сусрета с Партизаном, такође на нашем стадиону. У том случају, бићемо на добром путу да стигнемо до позитивног исхода, па и победе.“

Новосадски суперлигаш већ се окренуо стварању тима за наредно првенство, па све чешће прилику да заиграју добијају млађи првотимци, управо они од којих се очекује да у будућности постану узданице Војводине.

„Прилику су, поред мене, већ добили Ранко Веселиновић, Александар Месаровић и Никола Гајић и знам да је реч о добрим момцима и фудбалерима, који су својим радом заслужили да покажу шта знају. Верујем да ћемо и против Звезде поново добити шансу, а онда ће све бити на нама. Очекујем да ће амбијент бити савршен, баш као и када сам дебитовао и да ћемо остварити добар резултат, лично верујем и победу над великим супарником.“

У сличном правцу иду и размишљања Ранка Веселиновића (19), штопера који је такође у овој сезони дебитовао на највећој позорници.

„Звезда је нови шампион и томе не треба ништа посебно додавати“, нагласио је популарни Раша.

„Иако је за нама сезона која је била за заборав, утакмице с београдским црвено-белима су увек посебан мотив за сваког од нас и прилика да се публици прикажемо у најбољем светлу. Ми, млади, код тренера Александра Веселиновића добијамо прилику и добро је што је тако, јер на делу може да се уочи на кога од нас Воша у наредном првенству, али и будућности, може да рачуна.“

Недељни задатак неће бити ни мало једноставан, јер Црвена звезда има заиста моћан тим.

„Ма, како једноставан? Ривал је, у сезони која се ближи крају, био на нивоу више у односу на све остале наше тимове, озбиљна је екипа, али ће нас то, убеђен сам, натерати да дамо све од себе како бисмо му се супротставили на прави начин. Ту пре свега мислим на заједничку игру, добру, позитивну атмосферу, али и подршку с трибина. Имамо одређених проблема с повредама, па неће наступити Радовановић у пару са мном, али је ту Синиша Саничанин, с којим сам јесенас играо у тандему и добро се познајемо и имамо одличну међусобну комуникацију.“


За звездаше резервисан Југ

Навијачи Војводине, како су јавност обавестили из новосадског супелигаша, моћи ће да купе улазнице за Запад, Исток и Север, док ће за присталице Црвене звезде бити резервисана јужна трибина стадиона „Карађорђе“. У недељу у 10 сати за саобраћај ће бити затворена улица Димитрија Туцовића и у њу ће моћи да уђу једино навијачи домаћег тима с купљеним картама, као и представници медија.

Сви власници сезонских пропусница које су подељене школама, учесницима пројекта „Један за све“ – Лиге новосадских основних школа, као и школама фудбала из Новог Сада и околине, несметано ће моћи да уђу на источну трибину.


Међу надолазећим нараштајем новосадским је и нападач Никола Гајић (20), који све чешће добија шансу да заигра. И он с нестрпљењем чека почетак данашњег дербија.

„Добро сам тренирао током недеље и верујем да ћу поново добити шансу“, искрен је Гајић.

„Тренер Веселиновић је запазио да имам квалитет, трудио сам се да му се наметнем јаким и упорним ангажманом на тренинзима и то је донело резултат. Што се дуела са Звездом тиче, биће то прави изазов за нас, трибине на „Карађорђу“ ће бити пуне, а то је амбијент о којем сви ми маштамо.“

Како је реч о нападачу, дакле играчу задуженом за постизање голова, занимало нас је да ли би могло да се догоди да баш сада Никола Гајић постигне први гол у сениорском тиму Војводине.

„Волео бих да се упишем међу стрелце. Знам да Београђани имају одличне фудбалере у одбрани, али и они су људи и у томе видим шансу да затресем мрежу њиховог голмана. Учинићу све што је до мене да тако и буде, али би најлепше било да Воша оствари победу и њом се опрости од навијача у Новом Саду до следеће сезоне“, закључио је Гајић.

Утакмица почиње у 17 часова, уз пренос на каналу ТВ Арена спорт 1. Улазнице по цени од 600 (Запад), 500 (Исток) и 400 динара (Север и Југ) продаваће се на благајнама стадиона „Карађорђе“, у периоду између 12 и 17 часова. Навијачи Војводине који на себи буду имали дрес, шорц или било који други навијачки реквизит новосадског клуба, моћи ће да за северну трибину добију бесплатну карту.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести