Младост ГАТ богатија за Максимовића и Миросављева

Фудбалери новог члана Суперлиге Србије, екипе Младости ГАТ, већ неколико дана припремају се на Златибору. Шеф стручног штаба Бранко Жигић са сарадницима диктира јак ритам рада, који за циљ има да се тим добро спреми за напорну сезону, али и да се уиграју све линије унутар њега.
2
Фото: Dnevnik.rs

Од јуче су Новосађани богатији за двојицу нових фудбалера, пошто су се тренинзима придружила  двојица новангажованих играча – Новица Максимовић и Милан Миросављев. Нема никакве сумње да ће искуство 34–годишњег Црвенчанина Максимовића много значити „гатовцима“ у дебитантској сезони у елити, а претпоставка и очекивање челних људи клуба с Новог насеља, односно Сателита је да снажни 27–годишњи Сивчанин, нападач Миросављев, може успешно да настави посао који је у прошлој сезони сјајно радио Милан Видаков, који се вратио у редове Војводине.

Бранко Жигић је, пред почетак јучерашњег тренинга, упознао фудбалере с двојицом новајлија, пожелевши популарном Макси и Баћку пуно среће и здравља.

– Нема потребе да посебно наглашавам какве смо момке довели, а сигуран сам да о њима и сами знате пуно тога – нагласио је у свом обраћању Жигић. – Настављамо с радом, знамо који су нам циљеви и подсећам вас на то да за место у екипи можете да се изборите једино под условом да будете максимално посвећени сваком тренингу и уз помоћ велике жеље да у томе будете успешни.

Карактеристично за досадашње тренинге је то да стручни штаб посебно инсистира на поседу лопте, као једном од основних предуслова да екипа напредује и игра значајну улогу у домаћем шампионату.

Наравно, није тај захтев постављен без разлога, пошто Новосађани имају у саставу доста искусних играча, који су током каријера већ стекли значајно искуство играња у елити.

Међу њима су, да подсетимо, капитен Милош Миловановић, па Данило Секулић, Бранимир Јочић, Миле Савковић, Милијан Илић, а сада је та листа обогаћена и некадашњим члановима Војводине, Пролетера и Спартака.

Прелазни рок, ипак, није завршен са тим из војвођанске равнице, чланови руководства и даље су веома активни и траже одређена решења за попуну одређених позиција. Наравно, о конкретним именима нико не жели да се изјашњава, али неће бити чудно уколико у данима који следе још неке новајлије допутују на Златибор.

Младост ГАТ ће прву званичну порверу током припремног периода имати сутра, када ће јој ривал бити екипа Спартака Ждрепчеве крви.

Суботичани су у минулим данима имали доста проблема са стомачним вирусом, па су, у једном тренутку, ван строја било 18 играча и шеф струке Славко Перовић. Срећом, стање се значајно поправило и извесно је да ће гледаоци на Златибору моћи да уживају у занимљивом и квалитетном сусрету између војвођанских ривала.

А. Предојевић

 

Стручни штаб

Бранко Жигић у новој сезони налазиће се на месту шефа стручног штаба Младости ГАТ.

Велику помоћ и подршку имаће од асистената Немање Миљановића и Дарка Жакуле, као и од тренера голмана Дејана Зукића и кондиционог стручњака Богдана Белегишанина. Ова петорка делује веома уиграно, тачно се зна шта је чији део посла, а важно је и то што је успоставила одличну атмосферу у тиму.

 

Радуловић из Звезде на позајмици

Млади фудбалер Црвене звезде Андрија Радуловић играће следеће сезоне за Младост ГАТ као позајмица.

Млади Которанин школован је као лево крило, али доласком у први тим Црвене звезде Андрија Радуловић је прекомандован на левог бека. Радуловић је досад за први тим Црвене звезде уписао 16 наступа у којима је дао два и наместио два гола.

 

Сутра селидба у „Палисад”

Током прве седмице боравка и рада на Златибору, фудбалери Младости ГАТ били су смештени у изванредном хотелу „Златибор“, објекту који је с апсолутним правом катрегоризован са свих пет звездица. Међутим, у другом делу припрема, колико већ сутра, Новосађани се селе у такође одлични хотел „Палисад“ и у њему ће боравити до краја припрема, односно 2. јула.

 

Швоња одлично тренира

У прошлој сезони једну од најбитнијих карика на путу Младости ГАТ ка пласману у Суперлигу представљао је везни фудбалер Зоран Швоња. Овај рођени Новосађанин планио је умећем, мирноићом и способношћу да „стане на лопту“ када је то било важно. И на Златибору Швоња ради веома добро, с очеигледном жељом да квалитет докаже и у елитном рангу такмичења.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести