Младост ГАТ пред вратима Суперлиге: Бод до историје

Преко 1.500 људи нашло се на трибини стадиона на новосадском Новом насељу пред важну утакмицу са ОФК Жарковом, како би подржали екипу Младости ГАТ на њеном путу ка пласману у Суперлигу Србије.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Ученици тренера Љубомира Ристовског побринули су се да, 20. победом у сезони, остану на челу табеле у прволигашком друштву и то с три бода предности испред другопласираног Јавор Матиса, савладавши Београђане резултатом 2:0. Иако се млади тим гостију својски трудио да некако изненади фаворита, победа „гатоваца“ била је чиста као суза и отуд није изненадила радост играча и навијача Новосађана када је сусрет завршен. Оба гола постигао је искусни Срђан Димитров, који је, без сумње, био најбољи појединац сусрета.

Сада још само бод дели Новосађане од историјског резултата, а прилику да га освоје имаће у недељу, када ће, од 17 часова, гостовати у Сремској Митровици тиму Радничког. Због тога су све мисли фудбалера Младости ГАТ већ окренуте том сусрету, у којем садашња може да испуни снове свих ранијих генерација клуба који је основан пре 50 година.

- Када смо већ стигли дотле да будемо први на табели два кола пре завршетка првенства, циљ нам је да покушамо да освојимо титулу првака и да, као првопласирани, потврдимо пласман у елитно друштво – рекао је Димитров. – Одмах по завршетку сусрета са Жарковом, заборавили смо на њега и окренули се следећем дуелу који играмо у Срему. И тамо ћемо, без икакве сумње, да идемо на победу, којом бисмо потврдили да смо најбољи тим у Првој лиги.

Београдски тим се на ГАТ Арени представио као веома квалитетна екипа, која се до последњег минута борила да оствари што бољи резултат.

- Чињеница је да Жарково има веома младу и екипу с добрим појединцима, али смо ми испунили све оно што смо се пред сусрет договорили у свлачионици и свака част на томе мојим саиграчима.

Димитров је голове постигао у 21. и 60. минуту, с тим што је други погодак уследио с беле тачке, након изврсног продора Николе Поповића и прекршаја који је скривио Делевић.

- Искористио бих прилику да се захвалим читавом нашем тиму, а моји голови били су плод његове добре игре. Идемо даље, на следећој утакмици у први план ће да искочи неко други, што и јесте једна од карактеристика Младости ГАТ у овој сезони.

Атмосфера на трибинама била је заиста веома лепа и гледаоци су умели да прославе победу која их је довела на праг уласка у елиту.

- Амбијент је био леп: уз фино време, трибине су биле испуњене и постојали су сви услови за нашу добру партију. Надам се да смо испунили очекивања навијача и сада се озбиљно окрећемо дуелу у Сремској Митровици. Нема славља док пласман у друштво наших најбољих клубова не буде осигуран и не сумњам да ћемо се добро спремити за преостале две утакмице – поручио је Срђан Димитров.

         А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести