Момчило Мркаић: По свој прилици, биће доброг фудбала

Још пет кола остало је до завршетка лигашког дела фудбалског првенства Србије, а после тога осам најбољих тимова наставиће да се надмеће у плеј-офу, док ће остали војевати у окивиру плеј-аута.
Ј. Грлић/ Момчила Мркаића очекује битка с дефанзивцима Спартака
Фото: Ј. Грлић/ Момчила Мркаића очекује битка с дефанзивцима Спартака

Екипа Војводине одавно је обезбедила позицију у доигравању за титулу и за Европу, најближа је освајању трећег места на ком се и тренутно налази, мада постоји шанса да стигне и до друге позиције. Пут до таквог расплета води кроз победе у низу, као што је учињено у претходна три кола када су савладани Раднички , Вождовац и Младост. Нови испит пред Новосађанима је у суботу у Суботици. “Плави голубови” боре се за улазак у плеј-оф, па су им бодови у војвођанском дербију од изузетне важности.

- Све ми делује да ће публика у Суботици имати прилику да прати добар и ефикасан фудбал - рекао је високи нападач Воше Момчило Мркаић. - Спартак је нападачки оријентисана екипа, овог пролећа у првенству остварује веома добре резултате и то нас јасно упозорава на чињеницу да нам неће бити ни мало лако да стигнемо до бодова. Војводина, опет, у свакој утакмици иде на победу и немамо разлога да било шта мењамо пред ову утакмицу.

У утакмици осмине финала Купа с Партизаном( 0:4) тренер Спартака Владимир Гаћиновић на терен је извео подмлађени састав, чувајући адуте за суботу.

- То нам још за нијансу отежава посао, али навикли смо да за нас лаких препрека нема. Сви у одмеравање снага с Војводином улазе посебно мотивисани и мораћемо да уложимо максимум напора и знања, јер нам је распоред такав да нас до краја лигашког дела очекују квалитетни и незгодни ривали. Кажем, у Суботицу ћемо ићи по три бода, али, уколико се покаже да такав план није изводљив, неће бити лоше ни да освојимо бод, само да не изгубимо.


Гаћиновића изузетно поштујем

Мркаић је родом из Требиња где је почео да шутира лопту. Тада је и упознао садашњег тренера Спартака Владимира Гаћиновића, који је радио с најмлађима у тамошњем Леотару.

- Нисам имао прилику да сарађујем с Гаћиновићем од када професионално играм фудбал. Ипак, у време када сам почињао и када сам био још дечак он ми је био тренер и још тада сам имао прилику да се уверим да је реч о изузетном човеку и стручњаку, који је одавно заслужио моје велико и искрено поштовање – рекао је Момчило.


О томе колико познаје одбрану ривала, вођа навале новосадског тима је рекао:

- Познајемо се веома добро, нема ту пуно простора за некакве тајне. Поновићу да Спартак тежи нападачкој игри, али ривал има и веома добре фудбалере у дефанзивном реду. Настојаћу да отварам простор саграчима у нападу и да настојимо да савладамо противничког голмана. Иако ми је постизање голова део описа посла, заиста ми није битно то ко је стрелац , важно је да погодимо мету и отворимо пролаз ка остварењу циља - нагласио је Мркаић. 

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести