Мркела о одласцима, доласцима, Бену, Саногу, Николићу....

БЕЛЕК: Спортски директор Црвене звезде Митрар Мркела изјавио је да клуб ради на одласку двојице фудбалера, да ће се о здравственом стању Секу Санога све за неколико дана, као и да би жело да Ел Фарду Бен остане, али да је препрека новац који тражи.
mrkela, tanjug
Фото: Tanjug/D.Goll, arhva

"У случају да неко оде, биће долазака", рекао је Мркела и додао да су у току разговори са Беном и да се у клубу надају да ће бити завршени Беновим останком.

"Постоји обострана заинтересованост да се уговор потпише, тренутно је размимоилажење у томе што Бен тражи већу плату од оне кују му је Звезда понудила. Разговараћемо даље, и надам се договорити", рекао је Мркела.

На питање да ли ће имати минутажу ако не продужи уговор, Мркела подсећа да је Звезда пре годину и по дана показала да се према играчима не односи на тај начин, већ по потребама Црвене звезде.

"Видели сте то на примерима Доналда и Ле Талека", додао је Мркела.

Како додаје, Бен је оправдао улагање, играо је одлично и понашао се професионално.

"Волео бих да остане у Звезди ако треба и до краја своје каријере, јер је сјајан играч и човек", рекао је Мркела и поновио и да и Бен исто жели.

Мркела каже да се ових дана очекују резултати магнетне резонанце која ће тачно речи колико је озбиљна повреда Санога, који је планиран да буде важна карика у тиму.

"Саного је добио јак ударац и вратио се у Београд где ће наставити лечење и рад са кондиционим тренером. Степен повреде знаћемо када спласне хематом", рекао је Мркела.

На питање да ли тренер Дејан Станковић има још неку жељу осим Санога каже да увек постоје промене када дође нови тренер.

"Станковић има своје жеље, али није све могуће спровести још у овом прелазном року. Радимо и трудимо се, ту је тек 20 дана. Играчи су добили огроман број информација и усвајају их. Мислим да је прво полувреме против Лудогореца оно чему се тежи и како би Звезда требало да изгледа".

Мркела истиче да су млади играчи оставили јак утисак на њега и да су направили огроман напредак у последњих шест месеци.

"Николић је и летос био планиран за већу минутажу, али се нажалост повредио. Сложио бих се са Звезданом Терзићем да су они у овом тренутку наши најбољи играчи, бар на прирпемама", рекао је спротски директор.

Према његовим речима, током зиме је било понуда и за Милана Павкова и за Ричмонда Боаћија, али оне нису задовољиле очекивања клуба.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести