Мурињо нахвалио и "резервисао" Свилара

ЛИСАБОН: Менаџер Манчестер Јунајтеда Жозе Мурињо похвалио је младог голмана Бенфике Милета Свилара и покренуо приче око могућег трансфера у будућности, преноси португалски Рекорд.
Mile Svilar/EPA
Фото: EPA/NIGEL RODDIS

Португалац је своје импресије младим Србином пренео председнику Бенфике Луису Фелипеу Вијеири после меча два тима у Лиги шампиона на Олд Трафорду.

Син некадашњег југословенског голмана Ратка Свилара скренуо је пажњу на себе у два дуела енглеског и португалског великана у елитном такмичењу, а Мурињо је и после меча у Лисабону имао само похвале за будућег А репрезентативца Србије.

Иако је у оба сусрета несрећно примио голове, Свилар је скренуо пажњу Муриња и читаве Европе као најмлађи голман који је у Лиги шампиона одбранио једанаестерац у Манчестеру, уз неколико одличних одбрана.

Учинак 18-годишњег чувара мреже није промакао ни легенди Манчестер Јунајтеда Сер Бобију Чарлону који је импресије о Србину такође пренео председнику клуба са Ла Лужа.

Миле Свилар је рођен у Антверпену, у Белгији је и почео каријеру, а од овог лета је члан Бенфике после трансфера из Андерлехта.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести