Мурињо: Не бих се кладио на Ливерпул, победа је Клопова

ЛИВЕРПУЛ: Трофејни португалски стручњак Жозе Мурињо одао је признање колеги Јиргену Клоп на великом преокрету фудбалера Ливерпула против Барселоне (4:0) за пласман у финале Лиге шампиона у Мадриду.
murinjo zoze/Tanjug
Фото: Tanjug

Клопов тим успео је да надокнади три гола минуса са Ноу Кампа и приреди један од највећих преокрета у историји Лиге шампиона, али и другу годину избори финале.

"Нисам очекивао овакав преокрет. Рекао сам да ништа није немогуће и ако постоји шанса за преокрет онда је то Енфилд. Ако морам да кажем једно име за победу онда је то "Јирген", хвалио је Мурињо доскорашњег ривала у Премијер лиги, пре него што је добио прошлог децембра отказ у Манчестер Јунајтеду.

Освајач "ушатог пехара" са Портом и Интером сматра да је Клоп заслужио овакав успех јер ради одличан посао са "црвенима".

"Све је до Клопа, тим је његова рефлекција, никад не одустаје, има борилачки дух и сваки играч тако размишља. Није плакао ни када су му недостајали битни играчи, а неки би то урадили. Све је то Јиргеновог менталитета".

Мурињо признаје да се не би кладио да ће Ливерпул елиминисати Барселону.

"Не бих ставио ни цент на Ливерпул, ако бих се кладио, што не радим. На Енфилду су чуда могућа, и више од тога", закључио је он.

Ливерпул ривала у финалу добија вечерас после реванша у Амстердаму између Ајакса и Тотенхема (1:0).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести