Муслин: Бејл није олакшица, видели сте Роналда на ЕП

БЕОГРАД: Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је данас да би победа над Велсом у Београду приближила пласману на Мундијал у Русији, али упозорио да противник није само Герет Бејл и да његов изостанак не може да се гледа као олакшавајућа околност.
Slavoljub Muslin Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

"Велс није само Бејл, неће им играти ни Тејлор. Не треба гледати ствари кроз изостанак Бејла, видели сте и да је Роналдо испао у финалу Европског првенства у Француској, па је Португалија била још боља. Рачинам на наш квалитет, Бејл им јесте најбољи играч, али и остали су добри и на то не смемо да гледамо као на олакшавајућу околност", рекао је Муслин на конференцији за медије у просторијама ФСС на Теразијама.

Селектор "орлова" не сматра да би пораз Велшана у Београду значио њихову елиминацију из трке."Ако победимо Велс нећемо се квалификовати, али били бисмо за корак ближе Русији. Неће то бити крај, све се окрене у фудбалу. Главни конкурент нам је Ирска, идемо им на ноге, имамо исти број бодова, али до Даблина има времена, прва утакмица је најважнија".

Муслин је за дуел против Острвљана позвао дебитанта Алексадра Пријовића из ПАОК-а који је добио предност испред нападача Партизана Уроша Ђурђевића.

"Ђурђевић је био прошли пут и сада заслужује место, али млада репрезентација игра важно Европско првенство у Пољској и нисам хтео да узимам много играча. Оставио сам селектору Лалатовићу да се на најбољи начин спреми тим. Пријовић има више искуства и јаче утакмице у односу на њега".

Према његовим речима изостанак такмичарских утакмица неће бити проблем за првог голмана репрезентације Владимира Стојковића."Стојковић и Митровић тренирају са Партизаном после завршетка сезоне у Чемпионшипу. Проблем је што не брани, али је већ био у таквој ситуацији. Има велико искуство, бранио је на врхунском нивоу до сада и имам пуно поверење у њега. Припреме нам дозвољавају да га спремимо".

Муслин је задовољан досадашњим бодовним учинком и првим местом после пет утакмица квалификационе Д групе."Нисмо имали среће против Ирске, вероватно бисмо имали више бодова. Морам да будем задовољан, иако је могао да буде већи бодовни салдо. Остало нам је пет великих корака, надам се да ћемо бити први као сад на половини квалификација", закључио је Муслин.

Утакмица између Србије и Велса игра се 11. јуна на стадиону Рајко Митић.

Пријовић добио позив Муслина пред Велс

Селектор репрезентације Србије Славољуб Муслин објавио је данас списак фудбалера за меч против Велса у квалификацијама за Светско првенство 2018. године, на коме се налази дебитант из ПАОК-а Александар Пријовић.

Пријовић, Србин рођен у Сент Галену, добио је дозволу ФИФА још у марту, али га је повреда спречила да буде у националном тиму за дуел са Грузијом.

У односу на претходно оку0љање нема голгетера Партизана Уроша Ðурђевића, који предводи младу репрезентацију на припремама за Европско првенство у Пољској, а из истог разлога враћен је Мијат Гаћиновић и Саша Лукић, док су повређени Никола Максимовић и Лазар Марковић.

Муслин је позвао 25. играча:

Голмани: Владимир Стојковић (Нотингем Форест), Предраг Рајковић (Макаби Тел Авив), Александар Јовановић (Архус).

Одбрана: Бранислав Ивановић (Зенит), Јагош Вуковић (Коњаспор), Стефан Митровић (Гент), Матија Настасић (Шалке), Александар Коларов (Манчестер Сити), Иван Обрадовић (Андерлехт), Антонио Рукавина (Виљареал), Урош Спајић (Андерлехт), Милош Косановић (Стандард).

Средина терена: Љубомир Фејса (Бенфика), Лука Миливојевић (Кристал Палас), Немања Радоја (Селта), Немања Матић (Челси), Немања Гудељ (Тјанђин).

Напад: Душан Тадић (Саутемптон), Филип Костић (Хамбург), Зоран Тошић (ЦСКА), Александар Митровић (Њукасл), Андрија Павловић (Копенхаген), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт Франкфурт) , Александар Катаи (Алавес) и Александар Пријовић (ПАОК).

Утакмица између Србије и Велса игра се 11. јуна на стадиону Рајко Митић.

После петог кола "орлови" се налазе на првом месту квалификационе Д групе са 11 бодова, колико има и Република Ирска, али и четири више од Велса и Аустрије.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести