Муслин окупио репрезентативце: Надам се победи против Велса

БЕОГРАД: Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин окупио је репрезентативце уочи утакмице против Велса и поручио да је дуел у Београду најважнији у досадашњем току квалификација за Мундијал у Русији.
serbia 3
Фото: Fudbalski savez Srbije

Фудбалску репрезентацију Србије у шестом колу Групе Д квалификација за Светско првенство у Русији очекује тежак испит, дуел против селекције Велса 11. јуна на стадиону „Рајко Митић“. „Орлови“ су почели припреме, које ће трајати пуне две недеље, у Спортском центру ФСС, у Старој Пазови. Након прве прозивке селектор Славољуб Муслин је сумирао кадровске проблеме са којима је суочен.

„Због повреда, Радоја и Фејса неће долазити, мораће да паузирају око 15 дана. Прикључиће нам се Лукић из младе репрезентације, којој ће се вратити међу вршњаке пред Европско првенство. У случају нових повреда опет ћемо се ослонити на играче из младе селекције. Због клупских обавеза, тек следеће недеље ћемо имати на окупу све играче, када нам се буду придружили Пријовић, Вуковић и Гудељ“, рапортирао је селектор.

Фото: Fudbalski savez Srbije

Циљ у утакмици са Велсом је јасан, освајање три бода којима би сачували водећу позицију у групи.

„Свакако да идемо на победу. Играмо код куће и надам се да ћемо имати пуну подршку. Ја сам инсистирао на јединству када сам дошао. Ово је репрезентација Србије. Успели смо резултатима и својим понашањем да вратимо веру у репрезентацију и мислим да су момци заслужили пуне трибие и добро навијање.“

Рецепт да је прва наредна утакмица најважнија остаје на снази.

„Свака утакмица једнако значи, у свакој могу да се освоје три бода. Најбитнија утакмица је - следећа. Тако смо ишли до сада, тако припремамо и ову утакмицу. Не мислимо на друге противнике, већ само на Велс, јер су у игри три бода, која су нам веома важна.“


Ако Аустрија победи...

У шестом колу Групе Д очекује нас веома занимљив окршај у којем ће се састати Република Ирска и Аустрија, а исход би могао да помогне нашој селекцији у трци за прво место.

„У принципу не занимају нас превише остали резултати, сами одлучујемо о својој судбини. Наравно, било би добро за нас да одиграју нерешено или чак да Аустрија победи“, сматра Муслин.


Осврнуо се искусни стратег на Велшане.

„Нема великих изненађења на њиховом списку. Знамо да Тејлор и Бејл нису ту. Према томе, све зависи од нас. И до сад је све зависило од нас, без обзира да ли је играо један или други. Мени је важно да се ми добро спремимо, да немамо више повређених играча. Имају они и Алана и Ремзија, видели сте да је у финалу купа Енглеске дао гол. Имају они добру екипу и не треба је сводити само на Бејла и Тејлора. Поучан је пример са финала ЕП, када је Роналдо изашао сви су мислили да ће бити лакше за Француску, а Португал је тада одиграо можда најквалитетнију колективну утакмицу. Према томе, не радујем се одсуству ове двојице играча. Спремамо се најозбиљније, а они нека воде рачуна о нама.“

Фото: Fudbalski savez Srbije

Специфичан је ће бити програм тренинга јер играчи због краја сезоне нису на истом нивоу физичке спреме.

„Биће мало више индивидуалног рада. Пре подне ће бити тренинзи, поподне ће бити слободно до 23 сата. Од недеље увече ћемо бити у кампу заједно, неће бити излазака. Пошто је сезона била дугачка има и умора, играчи су жељни својих породица које нису виђали, тако да ће првих пар дана бити слободни поподне, али је спавање у Пазови обавезно“, поручио је Муслин.      

З. Рангелов

Капитен Бранислав Ивановић упозорава на тежину и значај дуела с Велсом

Као и обично, на сваком окупљању репрезентативаца медијима се обрати капитен Бранислав Ивановић. Указао је из свог угла на тежину и значај окршаја са Велшанима.

„Мислим да ће ова утакмица, као и свака наредна, бити најважнија. Имамо две недеље да се спремимо и да покушамо да победимо. Свака утакмица има свој притисак, свака мора да се добије, али ова има неке своје специфичности, неки додатни притисак. Ипак, надам се да ћемо успети да будемо јачи од свега тога, јер је она носи у себи огроман улог, добар део обављеног посла који нас води у Русију“,  истакао је Ивановић.

Опрезан је искусни репрезентативац, свестан да смо се много пута опекли када смо се најмање надали.

Фото: Fudbalski savez Srbije

„Ово је много битнија утакмица од свих које предстоје и носи велику одговорност. Волео бих да победимо, али морамо да се припремимо добро, да не размишљамо о поклонима. Надам се да ћемо са три бода, које ће бити веома тешко освојити, бити корак ближе пласмануна СП. Морамо да одиграмо најбољу утакмицу у квалификацијам да бисмо тријумфовали.“

Уследило је упозорење капитена  на основу поука из меча са Грузијом...

„Онако како смо играли против Грузије прво полувреме био је минус. Не смеју да нам се понављају такве грешке, јер ће Велс, који је знатно квалитетнији од Грузија, то казнити. Они овде долазе и немају шта да изгубе. Ако победе могу само да се врате у трку за пласман на СП, сигуран сам да им то пролази кроз главу.“

Репрезентативци  очекују и солидну подршку са трибина.

„Атмосфера зависи од резултата, али од добрих резултата који морају да се понављају. Играли смо добро до сада и надам се да ће подршка у будућности бити све гласнија, боља и већа. Мукотрпно радимо на томе да повратимо поверење навијача“, казао је Ивановић, уз напомену да би пласман на Мондијал био круна његове богате каријере.

З. Р.

Бек репрезентације Антонио Рукавина пред Велс

Фото: EPA (SEBASTIEN NOGIER)

Антонио Рукавина очекује чврсту утакмицу против Велса за који неће играти Бејл и Тејлор, али то по речима нашег репрезентативаца неће превише ослабити.

„Јаки су као колектив, гаје прави острвски фудбал, можда сада и губе на квалитету, али морају да дају све од себе. Нама је свака наредна утакмица најбитнија јер је евентуална победа корак ближе Русији. Има притиска због тога што нас евентуално негативан резултат удаљава са лидерске позиције“, рекао је Рукавина за Б92.

О томе да ли је боље Велшане нападати по боковима или кроз средину бек Србије је јасан.

„По боковима! У Шпанији код нас се недавно повела полемика како пада највише голова и бокови су добро решење. Осим ако тим нема Месија, он може где хоће“, у шали је казо Рукавина.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести