На Карађорђу ништа ново: Воша поражена од Чукаричког

НОВИ САД: Свој европски пут, у сезони на измаку, фудбалери Чукаричког оверили су победом од 2:0 на „Карађорђу“ у Новом Саду, против Војводине.
v
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

С друге стране, рехабилитацију за неславну сезону, што се такмичерског учинка на два фронта тиче, Новосађани ће потражити у сезони која следи. Суперлигашки учинак, пресликан седмим местом, са мизерна 42 бода и негативном гол-разликом, у несразмери је са најавама и шампионском традицијом клуба.

Све вредно фудбалског акцентовања у првом полувемену догодило се у 12. минуту, када су Београђани повели. Стрелац је био Рогановић, који је одлично реаговао на додавање Аганспахића, заобилазећи неуспелу офсајд замку домаће одбране. Садржај преосталог времена могуће је сагледати у бескрвном развлачењу лопте између казнених простора, без шанси, али и без идеја како би до шансе да стигну.

Истина, пре одмора, забележили смо и један спорни моменат. У 37. минуту Зукић је запретио голману Мићовићу. Међутим, наочиглед судије Срећковића, одгурнуо га је Дрезгић у тренутку када је капитен Војводине с лоптом закорачио у 16-ерац и био у позицији да шутира ка голу.

У другом делу Војводина је деловала убедљивије. Њени играчи стезали су обруч око Мићовићевог гола, али без јасне идеје како започете акције и да заврше. Отуда и утисак да су малобројна узбуђења могла да уследе тек после прекида и убацивања лопте пред гол, а аплаузи са трибина примећени су тек приликом измена играча, нарочито када је на терен ушао дебитант, 19-годишњи Огњен Абрамушић.


Пошта др Галетићу

Учесници меча, пре почетка утакмице, минутом ћутања одали су пошту др Владимиру Галетићу, који је у 75.години у петак преминуо у Новом Саду. Галетић је поткрај прошлог века био лекар националног тима, а предводио је и лекарске екипе у Војводини, Црвеној звезди, Партизану, ОФК Београду...  

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)


У финишу меча, међутим,оно што нису успели да материјализују Новосађани, на свој конто уписали су гости. Убедљивију победу наговестио је, после центаршута Доцића, стрелац другог гола Савић у 83. минуту, а коначан резултат, 3:0 за Чукарички, поставио је Доцић два минута пре краја утакмице из једанаестерца.

Пеналу је претходио старт Буснића на Спасојевићу, што је судија Срећковић означио као прекршај за казнени ударац, а потврду исправности сопствене одлуке добио је из контролне ВАР собе. 

Л. Бакмаз

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Војводина – Чукарички   0:3 (0:1)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца 1.500, судија Срећковић (Крагујевац), стрелци: Рогановић у 12. Савић у 80. и Доцић у 88. минуту (11 м) (Чукарички), жути картони: Јеличић, Нешковић (Војводина).

ВОЈВОДИНА: Роцков 6, Бјековић 6 (Абрамушић), Деветак 6, Зукић 6,5, Копитовић 6 (Вукадиновић), Милетић 6, Јеличић 6(Лазаревић), Нешковић 6(Бастајић), Буснић 6, Кабић 6,5, Вукчевић 6.

ЧУКАРИЧКИ: Мићовић -, Тошић 7, Аганспахић 6,5(Спасојевић 6,5), Танасијевић 6,5, Дрезгић 6, Савић 7, Белић 6(Миладиновић), Шапић 6, Чолић 6,5, Рогановић 7 (Доцић 7), Лукић 6,5.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести