На отварању осмог кола Суперлиге играју Војводина и Радник

Пораз у Ивањици од екипе Јавора (1:2), први у овој сезони, сигурно није лако пао фудбалерима Војводине.
Goran Vukilis
Фото: Горан Вуклиш дебитује на голу Војводине, фото: Ј. Грлић

Били су у лепој серији победа и веровали су да могу да је наставе и на незгодном гостовању, али су мотивисани тривал, с њим и недостатак концентрације у важним тренуцима, учинили своје. И поред добре игре, у првом полувремену, по тврдњи тренера Воше Ненада Лалатовића, можда и најбољој партији у овој сезони, морали су да честитају домаћину на победи и окрену се оном што следи. Пред црвено-белима већ данас је нови изазов, првенствени дуел с Радником на „Карађорђу“, а већ следеће седмице и излазак на европску сцену у квалификацијама за Лигу Европе.

- Није нам било лако после Ивањице, јер тамо смо били доминантна екипа, играли смо веома добро и пропустили прилику да реализујемо неколико шанси из којих је теже било промашити гол него затрести мрежу – рекао је Ненад Лалатовић. – Из прве прилике Јавор је повео и после тога смо, додуше безуспешно, покушавали да стигнемо до изједначења. Такав је фудбал, немогуће је побеђивати у свакој утакмици и били смо кажњени за пропуштено. По завршетку сусрета приметно је било да је играчима неуспех тешко пао, али очекујем њихову позитивну реакцију већ данас у сусрету с Радником.

Говорећи о тиму из Сурдулице, популарни Лала учинио је то бираним речима.


Могућа постава Новосађана

Када се у обзир узме чињеница да данас неће моћи да рачуна на голмана Николу Симића и младог репрезентативца Мирка Топића, могуће је да Ненад Лалатовић на мегдан Раднику изведе следећу поставу: Вуклиш (Тороман) – Андрић, Бралић, Саничанин, Деветак – Максимовић, Дринчић – Вукадиновић (Бојић), Зукић, Човић – Бојић (Мркаић).


- Радник има добру екипу, која уме да буде и те како опасна у контранападима. У њиховом офанзивном делу налази се Милан Макарић, дете Војводине, играч којег сам довео у Раднички и који је, да сам остао у Нишу, био планиран да буде прва опција у шпицу. Наравно, није он једини на којег ћемо морати да обратимо пажњу, али је јасно да данас идемо на победу. Играчи су мотивисани, иако нећемо моћи да рачунамо на младог Топића који се није опоравио од повреде, као ни на голмана Николу Симића, који је на једном од последњих тренинга пао на лакат и, како ствари стоје, неће моћи да брани барем три недеље. Међутим, верујем у другу двојицу чувара мреже Вуклиша и Торомана и не би требало да ту имамо било какавих проблема. Остали играчи су здрави и конкурисаће за стартну поставу и место на клупи за резервне играче.

Утисак је да је пауза у првенству ипак оставила трага на црвено-беле из Новог Сада.

- Искрено, не волим те паузе, јер играчи, када ухвате ритам утакмица, играју лакше и боље. Но, то је виша сила и сада смо фокусирани на то да победимо тим из Сурдулице и направимо лепу увертиру за утакмицу 3. кола квалификација за Лигу Европе. А намера нам је да освајањем три бода против Сурдуличана додатно поправимо атмосферу у екипи.

Новинаре је занимало и то да ли ће у финишу летњег прелазног рока „Стара дама“ ангажовати још неког новајлију, посебно у шпицу.

- Имамо Момчила Мркаића, снажног и робусног фудбалера, који пуно ради за тим. Доминантан је у скоку и тиме отвара простор саиграчима, а уз њега је ту и Бојић. Ипак, уколико нам се укаже прилика, довешћемо још једног нападача, под условом да је реч о играчу који прави разлику. Не желим да гомиламо фудбалере и ангажоваћемо још неког играчау само у случају да закључимо да је реч о правом појачању – поручио је Ненад Лалатовић.

Утакмица Војводина – Радник игра се на стадиону „Карађорђе“ без присуства публике, а почетак је заказан за 18 часова,а пренос је на Арена спорту.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести