На отварању првенства Пролетер убедљиво поражен од Партизана

Фудбалери новосадског Пролетера, убедљивим поразом (0:4) у дуелу с Партизаном, започели су првенствену трку.
partizan proleter
Фото: FK Parizan/M. Todorović

Посебно забрињавајуће за Сланобарце је издање у првих пола сата игре, када су црно–бели постигли, испоставиће се, све поготке на мечу и већ тада решили питање победника. Чинило се у тим тренуцима да чети тренера Бранка Жигића прети права катастрофа, али је она у наставку успела да се консолидује. Овде треба напоменути да је других 45 минута више личило на ватерполо него на фудбалску утакмицу, иако је био терен одлично припремљен. Напросто, услови за игру на натопљеном “Карађорђу” били су на граници регуларности и мало шта из тог периода утакмице вредно је помена.

Пролетер је, очигледно, имао идеју да изненади фаворизоване Београђане, али такви снови су се распршили практично већ после 13 минута игре, када је повратник међу црно–беле Рикардо други пут затресао мрежу домаћих.

- Лагао бих када бих рекао да нисмо прижаљкивали макар бод и да се нисмо надали да можемо да изнанадимо Партизан – рекао је Бранко Жигић  после сусрета. - Кренули смо храбро с два нападача, нисмо желели да се бранимо, јер ако некада можете да изненадите вечите ривале, онда је то на почетку првенства. У утакмицу смо ушли с нешто офанзивнијом тактиком, али смо погрешили, а то је апсолутно моја кривица. Омогућили смо Партизану да користи своје најјаче оружје – транзицију и брзо је казнио наше грешке и рано решио питање победника. Надам се, ипак, да овај убедљив пораз неће утицати на расположење у екипи. Од своје филозофије нећу да одступим и вероватно ћемо и у наредним мечевима играти с двојицом нападача. Да ли ће нам то донети добре резултате, показаће време – закључио је Жигић.

Његов колега с клупе Партизана Александар Станојевић био је, логично, много задовољнији. Београђани су у првих пола сата деловали баш онако како прижељкују њихове присталице: у дефанзиви сигурни, у средини терена покретљиви и креативни и с брзим протоком лопте, а у нападу ефикасни.  - Одиграли смо изванредно у првом полувремену и већ тада решили утакмицу. Штета је што временски услови нису омогућили бољу игру у наставку, али оба тима заслужују честитке за велику борбу под изузетно тешким условима, баш као и навијачи који су нас бодрили – рекао је тренер Партизана.     

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести