На пролеће јуриш Кабела на виши ранг

Заједничком вечером коју је организовала агилна управа на челу са председником Милошем Никачевим, директором Слободаном Милутиновићем и спортским Миланом Живковићем стручни штаб и фудбалери Кабела отишли су на заслужену паузу.
Kabel/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/Јесенас се крај Штранда играо сјајан фудбал

Ова година биће једна од значајнија  у историји клуба обзиром да су изборили пласман  у Српску лигу група Војводина. Под тренерском палицом Милана Белића, помоћника Ениса Турковића,  и тренера голмана Драгана Лесковца Кабел је и у вишем рангу наставио са успесима. На крају фудбалери са Штранда завршили су полусезону на другом мнесту, са чак 41 освојеним бодом (13 победа 2 нерешена резултата и исто толико пораза уз гол разлику 38:12), бод мање од првака Хајдука, али са великом надом да ће у наставку изборе прво место.

- Стартовали смо у вишем рангу са потпуно измењеним саставом. Довели смо адекватна појачања, младе и талентоване фудбалер поникле у Војводини: голмана Пилиповића, Фимића, Миљевића, Деветка, Кнежевића, Караћа, Петровића, Илића, Пантелића, Владића и Велемира и искусног Пејића који су уз староседеоце Сакића, Тополића, Вучковића, Тривуновића, Остојића, Недића, Богданића, Клаића и Тубића дали пун допринос високом пласману - каже тренер Милан Белић.


Терет изнело 20 играча

Да се о играма Кабела пише у супрлативима велики допринос дало је 20 играча:  На свим мечевима наступали су: голман Пилиповић,  капитен Петровић, Караћ и Владић, један наступ мање имају Пантелић и Кнежевић (16), а остали су играли на нешто мање мечева: Деветак, Фимић и Илић (15), Недић (14), Пејић и Клаић (13),Богданић (11), Велемир (10),Миљевић и Вучковић (9),Тополић и Тривуновић (6), Остојић (4), Сакић и Тубић (1).

Најефикаснији је био Владић(9 голова), Пантелић (6), Караћ (5), Деветак, Богданић и Клаић(3), Петровић и Илић (2) .

Феноменални услови

Имали су стручни штаб и играчи феноменалне услове за рад. Тренирали су у ФЦ“Вујадин Бошков“ а утакмице играли на игралишту крај Штранда коме по травнатој подлози могу да позавите многи Суперлигаши.

Запажени у Купу Србије

Нису само фудбалери Кабела одличне игре приказали у првенству. И у нашем најмасовнијем такмичењу Купу Србије на територији ФСГ Нови Сад су се после 23 године пласирали у финале које ће се играти на пролеће. На путу до борбе за пехар савладали су у Кисачу Татру, а потом и Шајкаша у Ковиљу истоветним резултатом (3:1) па је осим уласка у виши ранг један од приоритета да се освоји пехар и што даље догура у нашем најмасовнијем такмичењу.


Показало се да је Кабел права средина за напредак младих талентованих играча.

- Обавили смо врло важан задатак да младе играче вратимо у „живот“ па неће  чудити ако ћемо у зимској паузи морати да се опростимо од неколико младих фудбалера, који су играма извадили повратну карту у матичнио клуб. Поносан сам на како колеге из стручног штаба који су засукали рукаве. Оно што ме посебно радује је повратак навијача на „матине“, поготово импозантан број на дербију са Хајдуком коме је присуствовало преко хиљаду гледалаца - истиче Белић. 

Одлично је Кабел стартовао у Трећој лиги.

- На старту смо савладали искусну екипу Борца, а онда је уследио пораз од Омладинца. Био је то меч у коме смо и поред пораза показали квалитете. Млади су подлегли притиску. Како је сезона одмицала играли смо све боље, и ушли у победнички ритам. Искрено жалим за нерешеним резултатом са Железничарем. Прокоцкали смо победу у надокнади времена. И у поразу од  Братства имали смо светле тренутке, пропустили смо на почетку неколико прилика што је искусна екипа знала да казни.Све остале мечеве одиграли смо у препознатљивом темпу, а круна наше игре била је  победа над Хајдуком . Нанели смо Куљанима први пораз, смањили бодовну разлику . Деловали смо као компактна средина ,а податак да смо примили само 12 голова од тога у два меча чак 7 говори у прилог да смо били на висини задатка. Сјајни су били и нападачи, с 38 погодака најефикаснија смо екипа у лиги -  истиче Белић.

Играчи су на заслуженом одмору, већ сада се воде преговори са неколико фудбалера, који ће појачати конкуренцију у тиму..

- Доста тога ће зависити од Војводине. Намеравамо да ангажујемо  барем четири искуснија фудбалера, који ће уз ову талентовану генерацију бити прави такмац ривалима за виши ранг - објашњава Белић.       

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести