На првом тренингу фудбалера Слоге из Темерина 17 играча

Припреме за трећу узастопну сезону на војвођанском Југу, после 12 година проведених међу српсколигашима, фудбалери темеринске Слоге почели су у атмосфери обојеној позитивним вибрацијама.
Mirko davidovic
Фото: Мирко Давидовић тренер Слоге, фото: М. Менићанин

То најбоље илуструју речи Јована Балабана, председника клуба, одапете попут стреле у тренуцима док су под ногама 17 играча падали први километри:

- Ситуација је неупоредиво боља, него зимус, када је било много непознаница око кадра, уз недостатак слободних играча. Сачували смо окосницу тима, а имамо и стабилност на свим нивоима, што је битан фактор за реализацију циљева. Бићемо најмлађи тим у лиги, јер скоро сви првотимци су рођени између 1995. и 2000. године. Близу смо Новог Сада, многима смо занимљива средина на плану личне афирмације, али не намеравамо да гомиламо кадар.

Црвено-бели дрес задужили су везиста Борислав Икрашев, прошле сезоне стрелац 12 голова за Војводину из Бачког Градишта, као и млади Јован Опарница, бивши голман Индекса и омладинаца Инђије. Са прозивке су оправдано изостали Никола Свитић, Немања Томић, Стефан Бановић и Боро Пролић. По посебном режиму, после паузе због повреде лигамената, ради организатор игре Алекса Мијаиловић.


ЖСК први ривал

До 17. августа и почетка првенства, Темеринци ће одиграти шест контролних мечева. Серија почиње 24. јула, када ће угостити подручног лигаша ЖСК из Жабља.


- У плану је ангажовање још тројице новајлија, чиме бисмо завршили причу око прелазног рока и заоштрили конкуренцију у свим линијама. Приоритет нам је центарфор, јер без голова нема ни бодова. Лига ће да буде јача него ранијих година, нема простора за импровизације и морамо од првог кола да будемо озбиљни и посвећени. Пласман међу пет водећих, представљао би остварење амбиција – додао је Балабан.

После шест месеци, сидро је дигао голман Светозар Боројевић, а отишли су и први стрелац Немања Ђорђевић и Дејан Вукаљевић, капитен из српсколигашких дана, док је његов млађи брат Срђан одлучио да не мења клупске боје.

- Кренули смо с радом, иако нисмо комплетирали редове. У току ове седмице, сви кандидати за место у стартној постави биће у погону, па ћемо имати могућност да несметано реализујемо план. Део дефицитарних позиција смо попунили, али очекујемо додатна освежења, при чему се, после одласка Ђорђевића, као приоритет наметнуло довођење нападача  – каже Мирко Давидовић, тренер Слоге.

Давидовић је у Слоги током српсколигашке одисеје био помоћник у стручном штабу, а ово му је први самостални сениорски ангажман.

- Пролетос смо, уз имењака из Ердевика, освојили највише бодова. Доказали смо да можемо да одговоримо изазовима и треба да наставимо у истом ритму, без обзира на чињеницу да ће лига бити јача него лане. Располажемо са довољно времена да новајлије уклопимо у систем игре и да искристалишемо тим способан да се са свима ухвати у коштац – рекао је Давидовић.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести