На традиционалном новогодишњем коктелу ФС Војводина уручена признања

У репрезентативном новосадском хотелу “Шератон” одржана је традиционална приредба Фудбалског савеза Војводине, на којој су уручена признања најистакнутијим колективима и појединцима у протеклој години, а онда и пригодни коктел.
FS Vojvodine_013
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Домаћини су, испред покрајинске Куће фудбала, били председник ФСВ Драган Симовић и генерални секретар Миодраг Цвијић, а међу гостима се окупила сама фудбалска елита Војводине и Србије, на челу с председником ФСС Славишом Кокезом.

„Овом приредбом спуштамо завесу на 2018. годину, у којој су у нашем фудбалу дували добри ветрови“, обраћајући се присутнима, рекао је Драган Симовић.

Фото: Драган Симовић, фото: Дневник (С. Шушњевић)

„Наша најбоља репрезетација учествовала је на Светском првенству у Русији, млада У-21 селекција пласирала се на Европско првенство 2019. године у Италији и Сан Марину, док је Црвена звезда играла у најјачој групи у Лиги шампиона. Уз то, одлучност и храброст председника државе Александра Вучића довела је до тога да се Србија кандидује, заједно са још три земље, за домаћина Европског фудбалског првенства, али и да  се реновирају стадиони и, уопштено говорећи, крене великим корацима напред.“

Први човек ФСВ се потом осврнуо и на стање у војвођанском фудбалу.


Томислав Караџић, добитник награде за животно дело: Радујем се признању

Већ пуних 45 година Томислав Толе Караџић изузетно је активан у фудбалу. Како је наглашено, пуних 17 година водио је покрајински савез, два пута био заменик председника ФСЦГ, а онда у два мандата и председник ФСС-а. На клупском плану, био је први човек суботичког Спартака и београдског Партизана.

Фото: Томислав Караџић и Драган Симовић, фото: Дневник (С. Шушњевић)

„Позитивно сам изненађен због награде и искрено се радујем овом признању“, рекао је за “Дневник” Караџић.

„Захвалан сам руковоству ФСВ што ме се сетило, као и периода од 45 година који сам провео у фудбалу. Трудићу се да и даље, у границама својих могућности, помажем и служим овој игри. Задовољан сам због тога што наш фудбал иде у добром правцу, о чему најбоље сведоче резултати на репрезентативном и клупском нивоу и сигуран сам да нам долазе још бољи дани.“


Фото: Дневник (С. Шушњевић)

„Први пут Војводина има четири суперлигашка тима, који играју запажене улоге у такмичењу. При томе не смемо никако да заборавимо да се и у Првој лиги Србије три екипе из Покрајине боре за улазак у виши ранг такмичења. ФСВ се труди да буде свестан дешавања око себе, знајући да увек може и боље да се ради. Због тога се трудимо да, уз помоћ спонзора, повећамо буџет, послујући домаћински и трошћећи новац рационално. Захваљујући томе, створили смо разлику, уз помоћ које материјално помажемо клубовима с наше територије, с посебним акцентом на женски фудбал, у којем је све више клубова и играчица. Основали смо и Етичку комисију, како бисмо спречили нерегуларности у такмичењима под нашом ингеренцијом, а за 2019. годину припремамо монографију ФСВ, посвећену 100-годишњици играња фудбала у Војводини.“


Немања Човић, најбољи фудбалер Покрајине у 2018. Години: Награда плод заједничког напора

Пролетер из Новог Сада ове године је остварио снове многих генерација и заиграо у Суперлиги Србије. И не само то, после првог дела првенства екипа са Слане баре заузима седмо место на табели и озбиљан је претендент за пасман у плеј-оф, што је домет о каквом су сањали само малобројни навијачи. Најбољи играч Пролетера је Немања Човић, који је проглашен и за најисткнутијег појединца у војвођанском фудбалу.

Фото: Немања Човић и Драган Симовић, фото: Дневник (С. Шушњевић)

„Ово је заиста велико признање за мене“, рекао је Човић.

„До историјског резултата не бисмо стигли без заједничког напора управе, стручног штаб и играча. Користим прилику да им се свима због тога захвалим и надам се да ћемо у 2019. години наставити у истом стилу, а можда резултати буду још бољи, јер сам убеђен да само такви и могу да буду.“


Уследило је потом уручење признања, а плакету ФСВ први је, испред ФСС-а, примио генерални секретар нациналног савеза Јован Шурбатовић.

Фото: Јован Шурбатовић, фото: Дневник (С. Шушњевић)

„Поносни смо због овог изузетног признања“, истакао је Шурбатовић. „За нас је блиска сарадња с људима из ФСВ од великог значаја. Година коју испраћамо била је једна од најуспешнијих у историји српског фудбала због успеха државног тима, Црвене звезде у Лиги шампиона, као и У-21 селекције која се квалификовала за ЕП. При томе никако не смеју да се забораве ни сјајни резултати У-17 и У-19 репрезентација и у мушкој и у женској конкуренцији, који ће учествовати у елитном делу квалификација за европска првенства. У времену које наилази, пред нама су изазови које ће нам донети изградња националног стадиона и реновирање постојећих широм земље.“

Потом су награде уручене Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, испред којег је признање примила Аранка Биндер, па Факултету за спорт и физичко васпитање из Новог Сада, у чије име је награду преузео доцент др Раденко Марић, Општини Бечеј (признање примио директор Спортског центра и ФК Бечеј Дејан Станојев). ДОО Александар градњи и председнику Војиславу Гајићу, као и Јавном медијском сервису Војводине, у име којег плакету преузео Александар Шегуљев, уредник спортског програма.

Фото: Аранка Биндер и Драган Симовић, фото: Дневник (С. Шушњевић)
Фото: Војислав Гајић, фото: Дневник (С. Шушњевић)

Признања су уручена најбољима у 2018: ЖФК Спартак из Суботице, Немања Човић (Пролетер), који је изабран за најбољег играча године, Ненад Минаковић, фудбалски судија из Новог Сада, тренер Горан Иванчић, селектор футсал репрезентације, Владо Глођовић (Врбас) за поље унапређења безбедности на нашим стадионима, новинар Мирослав Гавриловић и Љубиша Влаховић (ФСВ).

Посебан аплауз заслужио је Томислав Караџић, којем је уручена Златна плакета ФСВ за животно дело. Награђен је и наш најбољи судија Милорад Мажић, уместо којег је признање примио његов син Огњен, а за допринос промоцији, развоју и афирмацији српског фудбала у свету награђен је Милан Мандарић (признање примио његов рођак и сарадник Ранко Лончар).

Фото: Мирко Дуброја уручио је опрему клубу из Бабиног Моста (Косово и Метохија)

Потпредседник ФСВ симболично је уручио лопту, уз коју следи и комплетна спортска опрема, клубу из Бабиног Моста (Косово и Метохија), у име којег је поклоне примио председник клуба који окупља 35 дечака и девојчица из овг места - Горан Славић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести