На турниру у Кањижи такмичило се више од 120 малих фудбалера

Божићни турнир у малом фудбалу за децу из кањишке општине организовало је Спортско удружење академија “Иштван Њерш” из Тотовог Села.
horgos mladji pioniri
Фото: Млађи пионири Хоргоша, фото: Дневник

У спортској хали Бање Кањижа учествовало је више од 120 деце, по пет екипа млађих и старијих пионира из Орома, Тотовог Села, Хоргоша, Трешњевца и Малих Пијаца, местима где у оквиру фудбалске академије “Иштван Њерш” од почетка септембра тренира око 200 дечака и девојчица.

У оба узраста све екипе су се међусобно надигравале, најуспешније су освојиле пехаре, а члановима екипа су уручене медаље. У конкуренцији старијих пионира победник је екипа “Њерш Иштван” из Тотовог Села, која је забележила победе против свих ривала, па и против главног Хоргоша 3:1. Хоргошани су заузели друго место, а трећепласирана је екипа Малих Пијаца. Код млађих пионира најбоља је била екипа Хоргош Б, која је забележила три победе и реми са вршњацима из екипе Хоргош А, која је завршила на трећем месту, док је друго освојио сатсав Трешњевца.

Фото: Старији пионири Тотовог села и Хоргоша, фото: Дневник

Један од организатора турнира, тренер у акадмеији “Иштван Њерш” Дарко Веселинов истиче велики значај тај што је поред Тотовог Села, где су укључени фудбалски таленти из војвођанских места, проширен рад са децом из других места кањишке општине, где, као што је то случај у Малим Пијацама и Трешњевцу, већ дуже време нема фудбалских клубова. Веселинов сматра да је Божићни турнир био прилика за промоцију фудбала, да деца осете такмичарску атмосверу, а прилику су искористии да их бодре родитељи и љубитељи фудбала.      

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести