Нападач Војводине Никола Гајић: Волим да тресем мреже

Никола Гајић (20) није на Златибору први пут на припремама сениорског тима ФК Војводина.
nikola gajic
Фото: Никола Гајић, фото: Дневник

И прошле зиме тренирао је с кандидатима за екипу у турском Белеку, у време када је на клупи Новосађана седео Илија Столица, али је прилику да покаже шта зна добио тек доласком Александра Веселиновића на место шефа стручног штаба црвено-белих. Истина је и то да није успео још да се упише у листу суперлигашких стрелаца, али је у његовој игри могла да се примети велика жеља, као и висок ниво мотивације да се избори за дрес стартера. На првој златиборској проби, међутим, управо Николиним голом „плави“ су савладали „жуте“, а Гајић је на најлепши начин отворио нову сезону.

„У опису мог посла јесте постизање голова и увек је добро када остварите тај циљ“, рекао је Гајић.

„Волим да тресем мреже и надам се да ћу у истом стилу наставити и током читаве сезоне.“

За сада, у тиму Воше се отворило доста простора на позицији шпица, а у конкуренцији да предводе напад налазе два веома млада фудбалера – Никола Гајић и Милош Зличић. Наравно, руководство клуба тражи решење да доведе још једног искуснијег играча.

„Искрено, надам се да ћу искористити шансу и наметнути се шефу, односно да ћу се изборити за место у тиму. Свестан сам да постоји велика могућност да још неко ко игра на мојој позицији у међувремену стигне, али се конкуренције не плашим, односно верујем у своје могућности.“

Новосађани на Златибору раде углавном на стицању снаге, али се не заборавља ни лопта.

„Саме припреме су сигурно теже од оних зимус, али у сваки тренинг улазим са задовољством. Радимо углавном с лоптом, дакле нема сувог трчања, што ми, играчи волимо. Ипак, морамо доста да се крећемо, што ми не пада тешко, јер сам свестан чињенице да само тако можемо да достигнемо жељени ниво спремности за дугу сезону која је пред нама.“

Млади Гајић је добар део пролећне сезоне пропустио због операције предњих укрштених лигамената. Сада је, изгледа, потпуно фит.

„Та повреда је била сада већ доста давно, пре око годину и по дана, тако да не осећам никакаве последице, нити све то има било каквог утицаја на мене и моју игру. Размишљам само о томе да наставим с добрим радом. Пред нама су још две тренинг утакмице и у њих ћу, као и увек, ући са жељом да победимо, да постигнем гол уколико ми се буде указала прилика и да, заједно са саиграчима, одговорим на све тренерове захтеве“, додао је Никола Гајић, младић који се намеће Александру Веселиновићу и који жели да постане вођа напада фудбалера Војводине.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести