Нападач Воше Огњен Ђуричин оптимиста пред дуел с бившим клубом Спартаком

Брзоноги Новобечејац Огњен Ђуричин у Војводину је лета прошле године стигао из редова Спартака.
Ognjen Djuricin
Фото: Огњен Ђуричин (80), фото: Ј. Грлић

Током овогодишњих припрема одлично је тренирао, био и најбољи стрелац тима, а форму је наставио да доказује и у првенственим сусретима. Последњи пут затресао је мрежу у сусрету с градским ривалом Пролетером, а онда је наишла серија утакмица у којима није погађао мету. Улазио је у прилике, али лопта као да није желела да заврши пут иза леђа противничких чувара мреже. У петак Новосађанима у госте стиже тим из Суботице и биће то прилика да Ђуричин упише четврти овосезонски погодак.

- Пред нама је војвођански дерб, а Суботичани имају сасвим добру екипу, освојили су до сада 12 бодова. Могли су да нам буду још ближи на табели да су успели да савладају неке ривале које су по игри требали. Очекује нас тешка утакмица, баш као што је сваки сусрет, сваки на свој начин, за нас захтеван. Гости ће имати и мотив више јер смо до недавно били на челу табеле, па сви ривали у дуеле с нама улазе са жељом да тријумфују. Наравно, наш циљ је победа и мораћемо да од првог минута будемо прави, да уложимо и 200 одсто могућности и да, ако је по некој мојој жељи, што раније постигнемо погодак. То би нам омогућило да у наставку играмо мирније и верујем да ће тако и да буде – очекивања су Ђуричина.


Обострано велики мотив

Поред Огњена Ђуричин, од актуелних играча Војводине дрес Спартака носили су и десни бек Аранђел Стојковић и нападач Немања Николић. Сва тројица ће у наредну утакмицу ући с наглашеним мотивом да допринесу новом тријумфу Новосађана, док се у редовима “плавих голубова” налазе бивши играчи Воше Дамјан Гојков и Никола Срећковић, који ће пред собом такође имати жељу да се покажу у најбољем издању. Поред њих, краћи период у каријери црвено-бели дрес носио је и Стефан Денковић, док је млади Давид Дунђерски поникао у Вошиној омладинској школи.


Он је додао да је кубурио с лакшом повредом и да је то био један од разлога због којег је застала његова голгетерска серија.

- Чињеница је да сам имао тај мањи проблем, али сада је све у реду. У Лучанима сам одиграо солидан сусрет и чини ми се да је дошло време да се поново упишем у листу стрелаца. Ипак, најважније је да победимо, без обзира на то ко ће да буде стрелац, јер се на терену више питамо од свих ривала који нам долазе у госте.

Говорећи о путу који би мога његове саиграче и њега самог да поведе ка испуњењу циља, Огњен је рекао:

- Од почетка мораћемо да изађемо у висок пресинг, а то је нешто што нисмо добро радили у сусретима са ТСЦ-ом и Вождовцем. Успемо ли да наметнемо наш стил, бићемо на правом путу ка победи, а онда ћу и ја имати реалну шансу да савладам чувара мреже Суботичана. Видим да је код њих у последње време у првом плану млади Докић, а да Остојић не брани, али, свеједно, гол је мој циљ. Одиграо сам само један дуел са Спартаком до сада, нисам био међу стрелцима, па бих волео да се то догоди овог пута.

Утакмица два стара војвођанска ривала на програму је у петак, од 18 часова, уз пренос на ТВ Аренаспорт.

- Надам се да ће се на трибинама скупити већи број гледалаца и користим прилику да их позовем да буду уз нас. Настојаћемо да прикажемо добар фудбал, забележимо нови тријумф и још једном докажемо да смо на жељеном путу ка остварењу циљева које смо зацртали пред почетак сезоне – поручио је Огњен Ђуричин.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести