Небојша Павловић чека својих пет минута на великој сцени

Двадесеттрогодишњи фудбалер Бечеја, иначе рођени Новосађанин, Небојша Павловић има занимљив спортски пут.
Ј. Грлић/Павловић (10) у дуелу с фудбалерима Војводине
Фото: Ј. Грлић/Павловић (10) у дуелу с фудбалерима Војводине

Са шест година је почео да тренира карате и како је време одмицало стизали су и лепи успеси, да би у исто време закорачио и у фудбалске воде. Како му школске обавезе нису дозвољавале да се бави и једним и другим спортом, морао је да се одлучи. Друштво је пресудно утицало да изабре фудбал и испоставило се да је повукао добар потез.

Небојша игра на позицији офанизивног везног, а одликују га добра техника, борбеност и прекиди. Прошао је омладинску школу Војводине, три године је наступао за Цемент из Беочина, а тренутно је играч српсколигаша  Бечеја.

- Уз друштво сам заволео фудбал. У једном тренутку сам одлучио да више не желим више да тренирам карате, јер нисам себе видео у том спорту. У млађим узрастима екипе за које сам наступао постизале су добре резултате, играо сам добро и убрзо сам добио позиве Војводине и Хајдука из Куле. Прихватио сам позив новосадског тима, јер је Војводина ипак Војводина. Тада сам одлучио да се максимално посветим фудбалу - рекао је Павловић.

Небојша ради као конобар у једном новосадском кафићу, али стиже да испуњава и спортске обавезе.

- Газда кафића ми излази  у сусрет и само захваљујући њему могу редовно да тренирам и да играм утакмице. Сматрам да је добро што радим, јер бих у супротном слободно време узалудно трошио у кафићима и кладионицама. Овако сам спојио лепо и корисно. Фудбалери слабо зарађују у Српској лиги, зато ми је намера да пробам нешто да урадим у фудбалу, да  заиграм у вишем рангу. Животно сам опредељен  спорту и сигурно је да нећу одустати од циља, а и нисам човек који се лако предаје – јасан  је Павловић.

Због добрих партија у Цементу пре годину и по  добио је позив из Војводине да игра за Б тим, али због промене управе није добио шансу. Имао је и опције за иностранство, али су договори пропали.

- У фудбалу су менаџери ти који обављају послове око трансфера Колико год си ти добар на терену мораш да имаш човека (менаџера) који стоји иза тебе. Тренутно имам људе који покушавају да ми помогну у мојој даљој каријери. Постоји могућност да заиграм у Босни и Херцеговини, да ли ће то бити у овом прелазном року, или за шест месеци, видећемо. Павловић у Српској лиги има преко 100 наступа и сматра да је играчки сазрео за виши ранг.

- У трећој по рангу лиги сам провео три сезоне, имам иза себе много утакмица, голова и асистенција. Треба ми тих пет минута на великој сцени да видим где сам и да покажем колико знам и могу. Верујем да ћу ту прилику добити  - оптимиста  је Павловић.

Гости кафића у којем ради Небојшу хвале као врсног конобара, тренери га хвале као доброг и одговорног фудбалера, а он чека својих пет минута на великој сцени. Заслужије да их и добије. 

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести