Немачки медији о Луки Јовићу: То се зове деби из снова

НОВИ САД: Наш фудбалски репрезентативац Лука Јовић је показао да није заборавио да даје голове. У првој утакмици за Ајнтрахт из Франфурта, по доласку из Реала, против Шалкеа у Бундеслиги постигао је два гола, иако је на терен ушао у 62. минуту при резултату 1:1.
Luka Jovic
Фото: Лука Јовић, фото: ФСС

Њему је тих пола сата било довољно да постигне два гола, колико их је постигао за Реал током годину и по дана проведених у Мадриду. Ваља овде истаћи да му је код оба погодка асистирао Филип Костић.

Саиграчи тврде да је Јовић пре меча најавио овакав повратак.

Пре меча сам питао Луку колико ће голова постићи. Рекао ми је: Ако играм 15 минута - даћу један. Онда сам му ја рекао: Ако играш пола сата то значи да ћеш постићи два. И то је стварно урадио! Даћу му нешто као награду, рекао је Ђибрил Соу.

Похвале за српског нападача имао је и тренер Ади Хитер.

Знали смо да на клупи имамо још једног нападача који може да постигне голове. Луки је било изузетно важно да се врати где му је најбоље и где се пријатно осећа. То сте могли да видите од првог дана. Чињеница да је постигао два прелепа гола говори о његовој класи и то се не може увек објаснити. Филип Костић  је подстакао поготке, велики су пријатељи. Драго ми је што је баш он припремио два гола, рекао је Хитер.

Лука је био апсолутни херој своје екипе, што немачкој штампи није промакло и сакупио је велики број хвалоспева.       

„То се зове деби из снова“, пише Франкфуртер рундшау, за чије репортере први наступ Луке Јовића по повратку у Ајнтрахт носи нешто од "холивудског кича" – баш јер је тако успешан.

Само десет минута је требало Јовићу да уради оно по чему је постао познат и што му је донело ангажман у Реалу из Мадирда – да даје голове, и то одмах два комада. Урадио је то као да се подразумева, као да је најједноставнија ствар на свету, два шута, оба су ушла, пише Рундшау.

Билд пише: "1, 2, 3 – гол!" Јовић је био прецизан из четвртог контакта са лоптом.

Тренер Ајнтрахта је показао Реалу како се то ради: код њега је Јовић за 30 минута дао голова колико у Мадриду за годину и по, додаје Билд.

Ајнтрахт се мучио против деструктивног Шалкеа. Онда је у игру ушао повратник из Реала и сместа постао меч-винер. Било је то вече пуно момената од којих се човек најежи, пише Франкфуртер алгемајне цајтунг.

Портал Спортбазер пише: "Прошло је 609 дана између последњег наступа Луке Јовића у дресу Ајнтрахта и тријумфалног повратка у недељу увече. Чекање се исплатило."

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести