Немања Вучић уочи гостовања Војводине на Бановом Брду: Идемо по бодове

Прву првенствену утакмицу после двонедељне репрезентативне паузе у петак ће одиграти фудбалери Чукаричког и Војводине.
Nemanja Vucic1
Фото: Немања Вучић, фото: Ј. Грлић

Сусрет на београдском Бановом брду биће прави дерби 12. кола Суперлиге, јер ће снаге одмерити тренутно другопласирани Новосађани и трећепласирани Београђани. С једне стране, екипа коју с успехом предводи тренер Александар Веселиновић код куће није осетила горчину пораза у овој сезони, док су ученици Вошиног тренера Ненада Лалатовића у свих пет претходних гостовања били максимални и освојили свих 15 бодова.

Оба стручњака покушаће одређеним тактичким решењима да изненаде колегу са супротне стране, а једино је сигурно то да у црвено-белом тиму из Новог Сада неће бити левог бека Младена Деветака, који ће одрадити суспензију због  жутих картона. Чини се да је најближи томе да заигра уз леву аут-линију Немања Вучић, момак који је летос стигао из редова Земуна.

- Још увек се не зна с којим саставом ћемо ући у утакмицу с Чукаричким, али сам спреман да заузмем место на левој страни и допринесем, надам се, новој победи Војводине - рекао је 23-годишњи Вучић. - Одлично тренирамо припремајући се за предстојећи дерби и убеђен сам да ће публика у Београду имати прилику да прати занимљиву и неизвесну утакмицу. До сада сам само једном био у стартној постави, било је то када смо савладали Пролетер на “Карађорђу” резултатом 1:0 и не бих имао ништа против да поновимо тај скор и на Бановом брду.


Земљак с Милошем Красићем

Немања Вучић је рођен у Косовској Митровици и споносом истиче чињеницу да је земљак с бившим прослављеним првотимцем Војводине Милошем Красићем.

- Обојица смо из истог града, а летос сам, баш као и он некада, постао фудбалер Војводине. Надам се да ћу и ја успети да оставим трага у новосадском клубу. Каријеру сам градио играјући у Трепчи, Слободи и Борцу из Чачка, ФАП-у из Прибоја и Земуну, из којег сам успео да стигнем и до младе репрезентације Србије. Имам наступе у У-20 и У-21 селекцији, у којој сам прошле године доживео тешку повреду предњих укршетних лигамената, због које сам дуже време паузирао. Све то остало је иза мене и сада желим да се докажем и у Војводини – јасан је Вучић.


Чукарички има доста млад тим, с тим да у саставу рачунају и на неколицину искуснијих играча.

- Чукарички заиста поседује добро избалансирану комбинацију младости и искуства и свестан сам да нам  неће бити лако. Једноставном задатку сасвим сигурно не могу да се надају ни наши домаћини, јер смо заиста немилосрдни када су утакмице на страни у питању. Познајем београдски тим, одличан сам пријатељ са Мирославом Богосавцем, по мени најбољим беком у држави. “Брђани” имају одличне бочне фудбалере, али има их у својим редовима и Војводина. Уколико будем добио прилику да заиграм, није ми толико важно на ког ривала ћу се намерити, битна ми је партија коју ћу пружити, као и наступ читаве екипе. Сигурно је да ћемо у дуел ући са жељом да забележимо тријумф и верујем да ћемо у томе и да успемо. Вучић је на недавном гостовању у Италији, приликом једног дуела с нападачем Бреше, доживео повреду леђа и морао је пре времена да оде у свлачионицу.

- Није то било ништа озбиљно. Заиста сам истегао леђа, а онда је уследила она прва пауза и, када ми се озлеђено место охладило, осетио сам бол. Нисмо желели доктор и ја ништа да ризикујемо, закључили смо да је паметније да напустим терен, сада је све у најбољем реду и тренирам максималном снагом. Бићу спреман за петак и моји саиграчи и ја као запете пушке чекамо занимљив и тежак дуел, надајући се продужетку победничке серије – поручио је Немања Вучић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести