Ненад Кудрић трећи новајлија међу фудбалерима Бечеја

После искусног штопера Борислава Бајића из Бачког Јарка, а онда и млађаног Уроша Цицмила, који игра по десној страни, фудбалски српсколигаш с Тисе ангажовао је младог, али већ афирмисаног нападача Ненада Кудрића (21) из бачкоградиштанске Војводине.
В. Јанков /Читава породица у изолацији: Игор, Наташа, Ненад, Горан и Давид Кудрић
Фото: В. Јанков /Читава породица у изолацији: Игор, Наташа, Ненад, Горан и Давид Кудрић

Међутим, виспрени голгетер екипи ће се прикључити тек 10. јула.

- Цела породица нам је у изолацији због позитивног налаза на коронавирус најмлађег сина Игора - сазнали смо од оца тројице фудбалера - Давида, Ненада и Игора, уједно и председника Војводине из Бачког Градишта Горана Кудрића. - Игор је играч суперлигаша ТСЦ-а из Бачке Тополе и дебитовао је на елитној сцени у Нишу. сутрадан је играо против Спартака у Суботици, а потом био на прослави Бачкотополчана. Када се пожалио да га боли глава, мислили смо да је то од умора, а када се појавила и температура, отишли смо у Нови Сад на преглед и установљено је да је позитиван на коронавирус. Сада смо сви у изолацији, мада нико нема никакве симптоме. Како је Игор био у контакту с играчима Војводине на нашем стадиону у Бачком Градишту, сада чекамо реакцију. Деси ли се да је неко позитиван, прекинућемо на десетак дана рад, а у противном ћемо наставити са започетим припремама за наступе у Војвођанској лиги.

Долазак Ненада Кудрића у Бечеј је, уствари, повратак расног голгетера на стадион крај Тисе.

- Почео сам са шест година да трчим за лоптом у петлићима Војводине из Бачког Градишта, а онда сам такмичарски играо у пионирској и кадетској конкуренцији у дресу Бечеја. Потом сам одмах прешао у сениоре Војводине из Бачког Градишта, доживео изузетне спортске резултате и уследиле су понуде неколико клубова. Одлучио сам да праву фудбалску афирмацију, ипак, потражим крај Тисе. Пресудило је то што сам код куће, добро познајем менталитет људи у овој средини, која је састављена од мојих вршњака и мислим да ћу се брзо и добро уклопити. Голове не обећавам, јер то не зависи само од мене, већ од учинка читаве екипе, али обећавам посвећеност фудбалу. Факултет сам напустио, управо да бих се посветио фудбалу. Време ради за мене и, уз вредан рад, очекујем да напредујем - размишљање је Ненада Кудрића.

Наравно списак новајлија у Бечеју неће се завршити на поменутој тројици фудбалера, али је још рано да се каже ко ће од бројних играча на проби задужити дрес ОФК Бечеј 1918 после 11. јула, када ће пасти одлука о томе ко остаје, а коме ће се захвалити.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести