Ненад Лалатовић: Пресинг нови имиџ Новосађана

ТЕРМЕ ЧАТЕЖ: Фудбалери Војводине задржали су максимални учинак у контролним утакмицама у Словенији, савладавши у трећој провери екипу бившег прволигаша Кршког са 1:0.
Nenad Lalatović/A. Predojević
Фото: А. Предојевић/Ненад Лалатовић

(Од нашег специјалног извештача)

После Брежица (8:1) и Триглава (3:2), пао је још један ривал, а мора да се нагласи да су у сусрету с домаћином на стадиону „Матија Губец“, црвено-бели створили већи број прилика, од којих је једну само млади и суперталентовани Дејан Зукић у 43. минуту успео да претвори у погодак. Приметно је било да је шеф стручног штаба Новосађана Ненад Лалатовић од својих ученика тражио максимално агресивни приступ дуелу, пресинг игру на сваком делу терена, а да су они настојали да одговоре ни мало лаким захтевима. Било је ту и грешака, што је и очекивано у фази уигравања екипе, али је сигурно и то да Воша изгледа боље из сусрета у сусрет, што може да код навијача улије веру да ће права бити већ за утакмицу  првог кола, када ће дочекати Мачву из Шапца.

- Резултат тренутно није у првом плану и волео бих да се овде и изгуби понека утакмица, а да се касније у низу побеђује у првенству – рекао је Лалатовић. – Оно што ме радује је то да играчи настоје да испуне захтеве које постављам пред њих, иако се види да је пред нама још пуно рада како би Војводина постала онаква каквом је очекујем и прижељкујем. Увек екипа може боље и више и убеђен сам да ће тако и бити, односно да ћемо до у танчине спровести у дело све оно што смо за ове припреме зацртали. Видели сте да смо против Кршког наступили у саставу који су чинила деветорица фудбалера из прошле сезоне, којима сам на терену придружио Дринчића и Бојића. Тек у наставку су наступиле још неки од новајлија и евидентно је да ће им бити потребно још мало времена како би се спремили и досегли ниво форме који од њих очекујем. Нисмо у могућности да доводимо скупе и готове играче, већ смо настојали да то буду момци који имају квалитет какав нам је потребан и сада нам преостаје да сви заједно напорно радимо. Радује ме то што они на терену чине све што се од њих захтева и што је то почело да нам доноси резултат.

Резултат тренутно није у првом плану и волео бих да се овде и изгуби понека утакмица, а да се касније у низу побеђује у првенству

У дуелу с екипом Кршког Воша је постигла само један гол, али је створила и већи број прилика.

- То ме искртено радује, јер је јако важно да будемо доминантни у игри и да стварамо прилике. Никако не ваља када за 90 минута не шутнете ни једном на гол ривала, нити уђете у шансу. Против Кршког смо имали 4-5 стопостотних прилика из којих је теже било промашити него постићи гол, али је ипак млади Зукић погодио мету и донео нам нову победу. Радује ме то што овај младић игра све боље, јер је реч о једном од бољих младих играча које сам тренирао и реч је о будућности Војводине, али и српског фудбала. Добро је и то што се момци брзо привикавају на моје захтеве који нису ни мало лаки и, да би у томе успео, сваки појединац мора да буде максимално физички припремљен. Жао ми је што екипа није успела да прође припреме заједно са мном, посебно њихов аеробни део, јер би јој то помогло да трчи 90 минута у ритму какав ја захтевам, али ћемо сви заједно, како време буде одмицало, бити све бољи и бољи. У то немам диелему.

Осим Зукића, добар утисак остављају и остали млађи првотимци.

- Наравно и морам да истакнем рад Нешковића и Топића, али и њиховог вршњака, новајлију Кокира, као и мало старије Деветка и Веселиновића. Сви они представљају јако лепу будућност овог клуба и могли бисмо да их све ставимо у прву поставу и да се онда тек догодине упустимо у борбу за Европу. Међутим, навијаче и мене занима једино то да ми следеће године у ово време, лично бих волео већ данас – да је могуће, играмо у квалификацијама за Лигу Европе или Лигу шампиона.

У сусрету са тимом Кршког, један од ретких који је провео свих 90 минута на терену био је најстарији првотимац Никола Дринчић.

- Дрина већ дуго ради са мном, јер смо заједно били у Чукаричком, па у Радничком и сада смо, ево, поново на истом послу и у Војводини. Реч је о изузетно дисциплинованом фудбалеру, који је одлично упознат с мојим захтевима у игри и има најбоље резултате у спринтевима и такозваним понављањима у игри. Важно ми је да он чврсто држи своју позицију и да буде прави вођа на терену, па сам сигуран да ће бити велико појачање за овај тим Воше.

Још само два дана остала су до завршетка рада у Термама Чатеж. Како планирају да их искористе, уз одигравање преостале утакмице у четвртак са словеначком Горицом?

- Фокусираћемо се на уигравање линија тима и успостављање још веће дисциплине у игри. Дефанзивна игра у свим линијама није красила Војводину у прошлој сезони, олако су примани голови и сада инсистирамо моји сарадници и ја на томе да играчи схвате да одбрана почиње од напада и напад од одбране. Инсистираћемо на томе да све линије буду још агресивније, да сваки појединац стоји ближе противничким играчима, а посебно на завршници, односно на ефикасности наше екипе – додао је Ненад Лалатовић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести