Ненад Милијаш са припрема Црвене звезде на Кипру: Спремамо се за дуплу круну

Ненад Милијаш већ је у свом трећем мандату у Црвеној звезди.
Nenad Milijas
Фото: Ненад Милијаш, фото: ФК Црвена звезда

Вратио се из Кине и у јануару 2017. године, и на истом месту, управо у кипарском Пафосу, задужио црвено-белу опрему. Сада се са саиграчима спрема за достизање нових циљева, на које гледа посебним очима и истиче једну жељу.

„Немам посебних емоција, али много бих волео да освојимо дуплу круну која се баш дуго чека. Сигурно да нам неће бити лако, није ни првенство готово као што неки причају и поред велике предности, а неће бити лако ни у купу. Мени би баш значило да освојимо дуплу круну, то би било лепо и због навијача, и због клуба, али и да заокружимо ову годину“, рекао је Милијаш за сајт клуба.

Капитен генерације која ће златним словима остати уписана у историји клуба, увек је показивао да му је срце црвено-бело. Ни са 35 година му није тешко да ради као да је први пут у Црвеној звезди, а прво слободно преподне у Пафосу искористили смо да се осврнемо на уводни део зимских припрема и претходна два напорна дана са дуплим програмом.

„То је ритам који смо имали и раније. Два дана са по два тренинга, па дан са једним и онда опет два-два-један. Стварно добро радимо, спремамо се за пролећни део сезоне и оно што нам је остало, домаће првенство, нама најбитније, као и за куп.“

Стара база у Пафосу добро је позната фудбалерима црвено-белих, јер су већ били овде на припремама, а искусни везиста наглашава услове за рад.

„Једино се мало променило време у односу на раније, није нас никада дочекало лоше као сада. Два дана је била киша уз ветар, али сада је сунчано и лепше. Што се тиче услова, заиста су сјајни, терен је супер и имамо све што је потребно за одличан рад.“

Као један од најискуснијих у екипи, Милијаш је увек спреман и да помогне наследницима у црвено-белом.

„Гледамо да помогнемо млађим играчима, да им лакше прође овај део припрема, јер је свима тешко, можда мало и досадно. Момци стварно слушају, добро раде, знају шта ваља а шта не и сами знају шта је најбоље да „покупе“ од нас искуснијих.“

Великих промена у играчком кадру у односу на јесењи део сезоне није било. Отишли су Ненад Крстичић, Милош Дегенек и Немања Милић, а дошли су Немања Милуновић, Милош Вулић, Дејан Видић и Ерик Јирка.

„Отишли су нам неки битни играчи, али су дошли неки нови момци, спремни да се боре. Великих промена није било, сачуван је тај костур тима. Битно је само да новајлије што пре схвате захтеве шефа стручног штаба Владана Милојевића и онда ће све бити лакше“, завршио је Милијаш.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести