Никола Андрић би у дресу Војводине могао први пут да заигра против свог бившег клуба из Лучана

У победи над Вождовцем у прошлој првенственој рунди, фудбалер Војводине Никола Андрић први пут се нашао у стартној постави тима из Новог Сада.
Nikola Andric
Фото: Никола Андрић, фото: Ј. Грлић

Искусни, 27-годишњи десни бек, могао би да поново буде у екипи црвено-белих која ће започети сутрашњи дуел против Младости из Лучана, пошто Аранђел Стојковић, стандардни дефанзивац по десној страни, мора да паузира због накупљених жутих картона. Уколико то заиста буде случај, Андрић ће имати прилику да први пут наступи против своје дојучерашње екипе.

- Иза нас је веома добар старт у пролећном делу сезоне и жеља нам је да у истом стилу наставимо – истакао је Андрић. – Младост је искусна екипа, дуго су њени играчи на окупу и ми их поштујемо, међутим, гледаћемо сопствени интерес и покушати да упишемо нова три бода. Имам у Лучанима доста другова, али сам професионалац, интерес моје садашње екипе ми је приоритетан, па бих другарство с играчима из табора ривала оставио по страни.

Лучанци се боре за пласман у плеј-оф и нема никакве сумње да им је сваки бод злата вредан, односно да у Нови Сад неће допутовати с намером да се бране по сваку цену.

- Играчи Младости дуго играју заједно и јасно је да морамо да будемо опрезни. Знамо, ипак, шта нам је циљ, желимо да изађемо у Европу и нећемо се пуно бавити ривалом. Важно је да одиграмо у складу с оним што шеф Ненад Лалатовић од нас буде захтевао и да пружимо максимум, а сваком од нас је кристално јасно да ћемо до циља стићи једино ако будемо побеђивали у низу.


Војводина обележава 106. годину од оснивања

Дуга је историја Фудбалског клуба Војводина, који је основан давног 6. марта 1914. године. Управо данас, дакле, навршава се пуних 106 година од како је група ученика тадашње Велике српске православне гимназије, у штрикерској радњи Саве Шијакова, основала први српски клуб у Новом Саду. Поводом овог давног, али значајног догађаја, данас ће, у Темеринској улици број 12, бити обележен рођендан Воше, испред спомен-плоче која је на тој згради постављена 2014. године, када је прослављан пун век постојања ФК Војводина. У 12 часова, председник црвено-белих Војислав Гајић и представници Секције ветерана, предвођени Васом Пушибрком, положиће венац на спомен-обележје и одати почаст људима који су клуб основали пре равно 106 година.


Андрић добро познаје састав и могућности сутрашњег противника.

- Најбољи су у прекидима, јер на позицији нападача игра искусни Милан Бојовић, који је у једном периоду каријере наступао и за Војводину. Он је у веома доброј форми, али није усамљен, јер потенцијална опасност могла би да нам прети и од Јовановића, Елиомара, Одите и осталих фудбалера иза којих је велики број одиграних сусрета.

Када је зимус долазио у Нови Сад, за Николу Андрића је важило мишљење да је фудбалер који може да игра практично на свим позицијама у одбрани.

- Пре свега, ја сам десни бек и на том месту могу да пружим најбоље партије. Сналазим се и на осталим позицијама, а то шта ћу играти, зависи од тренера. Задатак који ми он повери трудим се да обавим на најбољи могући начин и наставићу да тако размишљам – поручио је Никола Андрић.

Утакмица Војводина – Младост игра се у суботу на стадиону „Карађорђе“, улаз на трибине је бесплатан, а почетак дуела заказан је за 16 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести