НИКОЛА КУВЕЉИЋ Позив ТСЦ-а нисам могао да одбијем

Припреме фудбалера ТСЦ-а у Турској у пуном су јеку, а сутра од 9.30 часова (Арена спорт) их очекује права посластица, пошто у трећем контролном сустрету у Анталији играју против Партизана.
2
Фото: ФК ТСЦ

Задњи везни Бачкотополчана Никола Кувељић наводи да његова екипа, ипак, на наредног ривала не обраћа посебну пажњу, већ да се трећепласирани тим у Суперлиги Србије једнако спрема за све супарнике.

– После дана у којем смо имали слободно поподне, мало смо увежбавали завршницу. Циљ нам је да победимо све ривале, ако је то могуће, али је основно да до краја припрема достигнемо оптимални ниво физичке спреме. Не постоји одређени сегмент у игри који нам је најбитнији. Фокусирамо се и на пресинг, игру у ниској зони... Посвећени смо свим детаљима, како бисмо били спремни за различите стилове ривала – објаснио је Кувељић.

Београђанин је, без питања, даље изнео утиске о досадашњем боравку у Анталији.

– Свиђа ми се овде. Ово ми је прва година у клубу, а самим тим и прве припреме са ТСЦ-ом. Задовољан сам апсолутно свиме – и тренером Лазетићем, саиграчима, организацијом. Тренер увек зна шта треба да радимо, наше је само да га слушамо и тренирамо. Добра смо екипа и то ће све боље да изгледа тек кад почње Суперлига.

Пре него што је појачао Бачкотополчане, Кувељић је две и по године провео у Висли из Кракова, а мало је недостајало и да заврши у Хумској.

– У Јавору сам имао одличну полусезону и то ме је препоручило пољском тиму. Пре тога, био сам у контакту са тадашњим тренером Партизана Савом Милошевићем, био и близу договора, али се у међувремену, ођедном, појавила Висла. Пунуда је била од оних „узми или остави“ и ја сам изабрао Пољску. Учинило ми се као боља опција. Тада сам имао 21 годину и осетио сам да ћу више да напредујем у пољској Екстракласи, где се игра квалитетнији, модернији фудбал. Већ на првим тренинзима видео сам да је то озбиљнија прича, да су клубови организовани.


Блашчиковски најбољи са којим је играо

Кувељић је у Висли Краков имао прилику да игра са Јакубом Блашчиковским, чувеним пољским фудбалером, играчем  Борусије из Дортмунда која је играла финале Лиге шампиона и освајала трофеје.

– Куба је велико име, права звезда, што се одмах види. Био је у Дортмунду кад су били на врхунцу. То је најбољи играч са којим сам играо и против којег сам играо. И на терену и ван њега то показује и са разлогом је ту где јесте – навео је фудбалер ТСЦ-а.


Испадање у нижи ранг такмичења није било по укусу 25-годишњег фудбалера.

– Друга лига, искрено, није играла. Размишљао сам да би у Србију могао да се вратим једино у неки квалитетан клуб. Упркос томе што је и тада било преговора са Партизаном, одлучио сам се за ТСЦ. Чуо сам приче о врхунским условима, а позив тренера Лазетића је такође био битан – објаснио је Никола Кувељић.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести