Никола Лазетић: На располагању играчима 24 сата дневно

ЗЛАТИБОР: На месту спортског директора Фудбалског клуба Војводина налази се некадашњи играч црвено-белих Никола Лазетић. Он је и пре званичног ступања на функцију већ повукао многе потезе битне за екипу.
Nikola Lazetić i Vojislav Gajić/A. Predojević
Фото: А. Предојевић/Предочили играчима планове за наредну сезону: Никола Лазетић и Војислав Гајић

У недељу увече, заједно с председником Војиславом Гајићем, Лазетић је посетио екипу на Златибору, разговарао с играчима, а јуче ујутро отишао је пут Београда како би финиширао договор с новим шефом стручног штаба.

- Правичан сам човек, некадашњи играч и разумем све проблеме с којима се фудбалери суочавају – рекао је Никола Лазетић. – Тешко ми је било да радим у тренуцима када још увек нисам званично ступио на место спортског директора, али сам то морао да урадим због недостатка времена. Повукао сам неке потезе захваљујући спортском угледу који имам. У фудбалу никада нисам мешетарио, нити се у њему бавио таквом врстом посла. Реално, све се то помало и одужило, али је на крају испало добро, јер су се сада укомпоновале све стране које учествују у животу и раду Војводине.

Какве планове правите за наредну сезону?

- Пре свега, играчи морају да схвате да су историја и традиција Војводине много велики. Све то нас обавезује да у наредној сезони направимо нешто значајно, а имаћемо потенцијал за то и у то сам сигуран. Имаћемо уз себе и заједнички интерес, јер сада управа, навијачи и играчи делују у истом смеру. Надам се да се неке ствари у клубу више никада неће понављати, а ми смо спремни да будемо на располагању екипи 24 сата дневно. Уговори које фудбалери имају јесу њихова сигурност и биће максимално поштовани, а на њима је да себе стопостотно посвете црвено-белом дресу.


Војислав Гајић: Нећемо правити компромисе

Председник клуба Војислав Гајић, обраћајући се играчима, истакао је да свим срцем верује у оно што је почело да се ради и да Војводина може за кратко време да се подигне на много виши ниво. При томе ће дисциплина морати да буде веома строга, а струка ће, што се екипе тиче, водити главну реч.

- Кроз искуство сам схватио да у процесу одлучивања и спровођења одлука места компромису било које врсте - нема – јасан је Гајић. – У супротном, то доводи до проблема. У прва два мандата, због мира у кући, био сам спреман и да прећутим неке ствари, али сада, као последицу јединства свих инстанци – градоначелника, генералног спонзора Србијагаса и навијача, то више нећу чинити. У сваком сегменту биће људи од интегритета, баш они који имају искуство у постизању позитивних резултата у свом делокругу посла. Пред собом имам чисту ситуацију, одговоран сам и реалан и ко не буде могао да иде нашим путем и у нашем темпу може да иде из клуба.

Стварање предуслова

Први човек клуба је посебно истакао следеће:

- Да би се у кратком року направили жељени резултати у Суперлиги мора екипа да се  појача играчима који су у каријерама били у врху. Тако се прави екипа значајно јача од просека и тада имате шансу да брзо стигне и жељени резултат. Наравно, њега нико не може да вам гарантује, али ми сада стварамо предуслове да би наше шансе биле што реалније – казао је Гајић.


Направили сте и велики рез у екипи пред полазак на златиборске припреме?

- То је био мој потез, који није био лак да се повуче. Међутим, морао сам тако да реагујем, јер правимо екипу за много веће домете од оних из ранијих сезона и не можете да крећете у нови фудбалски  рат са истим снагама с којима сте два претходна изгубили. Већ смо довели Николу Дринчића и Марка Ђуришића, а већ данас ће се новим саиграчима придружити Немања Вучић и Петар Бојић. Планирамо да у наредним данима доведемо још једног штопера и крило и да на тај начин комплетирамо састав за наредно првенство.

Још увек није обављена промоција новог шефа стручног штаба. У јавности се, као готова ствар, помиње име Ненада Лалатовића, али се он не појављује на Златибору?

- Лалатовић је већ показао да домаћи тимови имају начина да се равноправно носе с Црвеном звездом и Партизаном. Ми одлазимо за Београд, где треба да се нађемо с будућим тренером и да завршимо договоре с њим, па очекујем да ће се и он појавити на Златибору одмах после тога. Осим с Ненадом Лалатовићем, разговарали смо и разговарамо и с неким другим тренерима, а јавност ће благовремено бити обавештена о томе ко ће сести на клупу Војводине.

Планови су веома амбициозни.

- Јесу, јер то име Војводине и захтева. Добар такмичар се постаје кроз остваривање победа и зато је јако важно да у нову сезону уђемо тријумфално. Играчи неће морати да размишљају о другим стварима, осим о властитом и екипном учинку на терену. Уколико све буде онако како захтевамо и прижељкујемо, потрудићемо се и да их наградимо, али, исто тако, уколико њихов ангажман не буде на жељеном нивоу, мораће да буду спремни и на санкције. Играо сам фудбал у великим клубовима, скупио сам богато искуство и сада желим да га пренесем на наше играче. Поред долазака и одлазака о којима сам говорио, планирамо и да продужимо уговор са Синишом Саничанином, баш као и са Михајлом Нешковићем, Бојаном Матићем, Миланом Лазаревићем... Сви момци морају да врате пољуљано самопоуздање, да схвате где играју и да се изборе за место међу путницима који ће ићи у Словенију на завршне припреме. У такмичарској екипи ће бити места за само 22 фудбалера, а остало је на сваком од играча да се избори за свој статус, јер нећемо убудуће подлегати никаквим утицајима са стране. Пресудни ће бити став и мишљење шефа стручног штаба и мене, као спортског директора, а на клубу је да првотимцима омогући максималне услове за рад и живот – нагласио је Никола Лазетић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести