Нинковић адут јарачке Младости за пролеће

С два ефектна гола у финалу Купа ФС Војводине против Подриња талентовани Давид Нинковић (18) летос је донео пехар екипи Младости из Бачког Јарка, али јесенас није могао пуно да помогне саиграчима у борби за бодове, јер је од 5. кола био ван строја.
David Ninkovic
Фото: Давид Нинковић, фото: Дневник

После утакмице са Дунавом (3:2), због повреде колена узроковане наглим растом, бонус фудбалер Јарачана пропустио је остатак првенствене трке. Код резултата 0:1 у корист гостију из Старих Бановаца, ушао је на терен, одиграо пола сата и покренуо тим.

„Сезона је почела по плану, редовно сам тренирао, био стартер у уводним колима, али онда сам осетио бол у колену. Мировао сам неколико дана, пропустио претколо Купа ФСС против ЧСК Пиваре, надајући се да ћу брзо на терен. Меч са Дунавом почео сам на клупи, изгледало је да ћу бити у могућности да пуним капацитетом одговорим обавезама. Изгурао сам тај окршај, пола сата био у игри, али после преокрета и драгоцене победе постало је јасно да ми предстоји дужи период мировања“, рекао је Нинковић.

Вихорни офанзивац рођен у аустралијском Перту одгледао је јесенас скоро све мечеве, пружајући саиграчима подршку с трибина.

„Теже је гледати, него бити на терену. Волео бих да сам могао да помогнем, нарочито у ситуацији када су нас притисли кадровски проблеми. Најбоље смо одиграли против Железничара и ОФК Вршца, а штета што на крају нисмо успели да срушимо бедем Радничког из Нове Пазове (0:0). Победе на страни против Србобрана и Борца из Сакула имају посебну вредност. У последњих пет кола било је евидентно да су повреде сузиле простор за ротацију играча, па нисмо осетили сласт победе.“

Опоравак је прошао по плану, индивидуални тренинзи требало би да му буду од користи у настојању да спреман дођем на прозивку половином јануара.

„Пре ових снежних падавина, индивидуално сам тренирао на Ливадици. Тренутно радим у балону и теретани. Заситио сам се мировања, једва сам дочекао да потрчим и осетим лопту. Морам да куцнем у дрво, јер све је прошло према процени лекара. Припреме почињу за месец дана, до тада ћу покушати да одрадим довољан број тренинга, пошто не желим да будем у великом физичком заостатку за саиграчима.“

Плаво-бели су ушушкани у златној средини Српске лиге Војводина, али чињеница да ће испасти најмање четири клуба не оставља им простор за опуштање. 

„Имамо фину бодовну залиху, надоградићемо је у наставку трке и на време упловити у мирну луку. Други нека размишљају о очувању статуса, наша преокупација биће борба за пласман у горњи део табеле. Реализација јесенас није била на жељеном нивоу, али пратили су нас пехови и то је један од разлога. После мене, повредио се први стрелац Бошко Паповић, баш када је ушао у ритам, постигавши пет голова. Уз најављена појачања и опоравак свих повређених, бићемо опаснији“, поручио је Давид Нинковић, млади првотимац Младости.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести