НОВА СЕНЗАЦИЈА У КАТАРУ Асано донео Јапану победу над Немцима

Права сензација догодила се у првом мечу групе Е на Светском првенству у Катару јер је Јапан савладао Немачку са 2:1 (0:1).
2
Фото: AP Photo/Luca Bruno

Репрезентација Јапана начинила је сензацију на Светском првенству победивши Немачку, а главни ,,кривац“ је селектор Азијата – Муријасу, који је правио сјајне измене.

Јапанци су били врло дисциплиновани, расположени; жељни надигравања. У почетку су били и бољи, када су и постигли гол који је поништен због офсајда. Тек од 20. минута Немачка преузима игру и полако ,,дави“ противника. То је резултирало вођством, из једанаестерца који је начинио голман Јапана – Гонда. Он је у свом шеснаестерцу несмотрено фаулирао Раума и дилеме није било. Прецизан са беле тачке био је Гундоган за – 1:0. Панцери су потом  имали прилику преко Мусијала али је овај шутирао преко гола. Труд је умало наплаћен у финишу полувремена када је Хаверц постигао гол али је он поништен због офсајда.

Фото: AP Photo/Eugene Hoshiko

Почетком наставка Мусијала је могао да реши све дилеме; али је био непрецизан. Гундоган је могао да се прослави још једним поготком али је погодио стативу. На другој страни је за кратко време Асано имао две прилике али их није искористио. Потом се истакао и голман Гонда, који је зауставио три тешка ударца. У 75. минуту Јапан изједначује, голом Доана, на одбитак Нојера.

А, потпуни преокрет донео је бивши играч Партизана – Такума Асано, лепо се снашавши у не баш лакој позицији.

НемачкаЈапан 1:2 (1:0)

АР РАЈАН: стадион ,,Калифа“, гледалаца: 60.000. Судија: Ћиснерос (ЕЛ Салвадор). Стрелци: Гундоган (из пенала) у 33. за Немачку а Доан у 75. и Асано у 84. минуту за Јапан.

НЕМАЧКА: Нојер, Ридигер, Раум, Никлас, Шлотербек, Кимих, Гнабри, Милер (Хофман), Мусијала (Геце), Гундоган (Горецка), Хаверц.

ЈАПАН: Гонда, Итакура, Нагатомо (Митома), Сакаи (Минамино), Јошида, Ендо, Кубо (Томијасу), Ито, Камада, Танака (Доан), Маеда (Асано).

И. Лазаревић    

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести